Qatar Airways har innstilt flyvningene til nabolandene Saudi Arabia, De Forente Arabiske Emirater (UAE), Egypt og Bahrain. Årsaken er at disse landene har brutt de diplomatiske forbindelsene, samt stengt alle land-, sjø- og luftfartsforbindelser med Qatar.

Boeing B 787 Dreamliner (Picture: QA)

Den diplomatiske krisen har ført til store problemer Qatar Airways, som er et av de største flyselskapene i Midt-Østenregionen. Selskapet har derfor inntil videre innstilt nærmere en tredjedel av sine ruter til destinasjoner i Midt-Østen og Afrika.

Qatar Airways oppfordrer passasjerer med billett på de berørte flyvningene om å kontakte selskapet på telefon eller via internett HER

Les hvilke ruter som er innstilt på Qatar Airways nettsider HER (oppdateres fortløpende)

Mere informasjon om innstillingene finner du HER 

Qatar Airways Airbus A 330 (QA)

Flyselskapene i de fire nabolandene har også innstilt sine flyvninger til og fra Qatars hovedstad Doha. Det skal være snakk om tilsammen 76 flyvninger daglig, hvorav 14 til og fra nabolandet Dubai.

Les trafikkinformasjon fra Emirates HER, Etihad Airways HER, Gulf Air HER og Saudia HER

De fire landene Saudi Arabia, De Forente Arabiske Emirater (UAE), Egypt og Bahrain beskylder Qatar for å støtte terrorisme og andre grove overtredelser, samt landet forhold til Iran. De har derfor brutt de diplomatiske forbindelse med landet, samt stengt grensene til lands, vanns og i luften.

kilder: hegnar.no, bloombergs.com, check-in.dk, di.se, qatar airway, emirates, etihad airways

Kommentarer