Nordic Choice-kjeden Quality Hotel  stakk av med seieren i kampen om hotellkontrakten på ROM Eiendoms tomt ved Drammen stasjon. Det nye Quality-hotellet skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2019.

Torgeir Silseth (choice.no)

Torgeir Silseth (choice.no)

- Nordic Choice Hotels har i dag to fantastiske hoteller i Drammen som troner øverst på Tripadvisor sin liste. Drammen er en destinasjon i full blomst og byen trenger et konferansehotell med kapasitet til å imøtekomme veksten. Bærekraftig og grønn byutvikling, yrende folkeliv og befolkningsvekst, gjør Drammen til en viktig destinasjon for Nordic Choice Hotels. Med dette Quality-hotellet befester vi vår ledende posisjon i byen og har ambisjoner om å tiltrekke oss enda flere gjester til regionen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Quality Hotel har nylig inngått en intensjonsavtale med ROM Eiendom om å utvikle et hotell på Drammen stasjon. ROM Eiendom startet i 2015 arbeidet med å regulere området. Planen omfatter nærmere 40 000 kvm kontor-, hotell- og servicelokaler, hvorav konferansehotellet ved Drammenselva står for cirka 11 000 kvm.

- Vi tror Drammen trenger et konferansehotell i denne skalaen. Prosjektet på Strømsø viser moderne byutvikling i praksis. Det er visjonært og nytenkende, og det er akkurat de assosiasjonene vi ønsker å skape med Quality-hotellet ved elva. Vi gleder oss til å videreutvikle hotellkonseptet og skape en profil som oser av kreativitet og gjestfrihet, til glede for alle Drammens innbyggere, sier Eivind Tangvik, Senior Vice President, Quality Hotel.

På tomten planlegges det et hotell som kan tilby byens største konferansekapasitet med en konferansesal med plass til 500 personer. Hotellskissen har en høyde på mellom 12 og 14 etasjer og tilsammen 230 rom. I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer. Byggestart for hotellet antas å bli tidlig i 2017.

– Vi er godt fornøyd med denneintensjonsavtalen. Den gir oss et bra utgangspunkt for å skape et nytt bymiljø på Strømsø, et område med fantastisk potensiale. Med direkte togtilknytning til både Gardermoen og Torp, vil et hotell her tiltrekke seg flere reisende og bidra til å gjøre Drammen by mer konkurransedyktig. ROM driver bærekraftig byutvikling ved å utvikle miljøvennlige service-, handels-, kontor- og boligbygg på kollektivknutepunkt, og ved å etablere et nytt hotell på Drammen stasjon lykkes vi med dette, sier administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.

Kommentarer