Ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger er som det første Radisson hotellet i Norden, og som en av få norske hoteller blitt BREEAM-sertifisert. Denne verdensledende sertifiseringen anerkjenner at hotellet har bærekraftige, miljøvennlige løsninger som er fordelaktige for gjestene, miljøet og hotellets effektivitet.

Fra toppsuiten kan man sove med utsikt over Stavanger, Ryfylkeheiene og dalstrøka innenfor (foto: ©otoerres)

– For oss var det avgjørende å skape et hotell som gir gjestene best mulig opplevelser. Vi har som mål at hotellet skal være særegent og ha den perfekte kombinasjonen av design i verdensklasse og bærekraftige, miljøvennlige løsninger. Vi er veldig stolte over denne BREEAM-sertifiseringen, sier Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Nord-Europa for Radisson Hotel Group.

Tom Flanagan Karttunen (Foto Rickard L. Eriksson)

BREEAM er den verdensledende metoden for vurdering og måling av bærekraftigheten til prosjekter, bygninger og infrastruktur. Det er en tredjepartssertifisering av de miljømessige, sosiale og økonomiske aspektene innen kategorier som helse- og innemiljø, energi, vann, materialer og forurensing.

Kun en håndfull norske hoteller har oppnådd denne sertifiseringen.

Ifølge BREEAM er sertifiserte bygninger mer bærekraftige, og de forbedrer trivselen for mennesker som bor og arbeider i dem, de bidrar til å beskytte naturressursene og de er mer attraktive for eiendomsinvesteringer.

Nyoppusset møterom (foto: ©otoerres)

Komplett make-over

Med investeringer på 465 millioner norske kroner fra Radisson Hotel Group og eierne KLP, har Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger gjennomgått en omfattende totalforvandling.

Les også: Nyoppussede Radisson Blu Atlantic Hotel back in business

I dag har hotellet en helt ny lobby og alle gjesterom, de 15 møterommene med plass til mer enn 2000 gjester, og de sosiale områdene er alle nyrenoverte.

Lobbyen fremstår i flunkende ny utgave. Den er også flyttet fra midt på bygget til det man i gamle dager kalte “Cobrahjørnet” etter den nå nedlagte nattklubben. (Foto: Lisa Löwenborg)

Den nye lobbyen fremstår som et kunstverk i seg selv, og er det perfekte stedet for utstillinger, festlige begivenheter og kulturelle arrangementer. For ett år siden åpnet også den nye restauranten “FireLake”, som allerede har fått gode anmeldelser både for maten og servicen.

Les også: FireLake`s nye konsept utfordrer matscenen i Stavanger

Restaurant FireLake holder til der hvor lobbyen lå i “gamlehotellet” (Foto: Lisa Löwenborg)

– For å oppnå BREEAM-sertifiseringen har vi nøye gjennomgått alle deler av hele bygningsstrukturen – fra utsiden til alle deler inne på hotellet, forklarer Tom Flanagan Karttunen og legger til:

– Det har vært en spennende oppgave å implementere bærekraftige og miljøvennlige løsninger uten å gå på bekostning av de gode gjesteopplevelsene. Våre medarbeidere har svært høy bevissthet knyttet til bærekraftighet og for å sikre at fokuset på fortsetter, og følges opp, har vi kontinuerlige treninger og oppdateringer”.

På taket fristes det med “byens beste boblebadsutsikt” (foto: ©otoerres)

Stavanger-baserte LINK Arkitektur har vært ansvarlig for det nye designen hos Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger. Kvalitetsmaterialer som marmor, messing, kobber, mørkt tre og LED-belysning er mye brukt. Designet og materialvalgene er gjort med fokus på bærekraftighet og miljøhensyn.

Nyoppusset baderom med byutsikt på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger (bilde: ©otoerres)

Les mer om Radisson Blu Atlantic Hotel Stavanger HER

Les flere saker om Radisson Blu-hotellene HER 

Les mer om BREEAM HER

Radisson Blu Atlantic Hotels velkjente profil har preget oljebyen i 67 år siden åpningen i 1952 (mobilbilde: ©otoerres)

Kommentarer