Cityprisen deles ut til byggherre som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det skal være miljø- og klimaeffektivt.

På taket fristes det med “byens beste boblebadsutsikt” (foto: ©otoerres)

Byens storstue er tilbake

I fjor gjenåpnet Radisson Blu Atlantic Hotel etter over ett år med totalrenovering til en verdi av 465 millioner kroner. Hotellet har fått en helt ny resepsjon og alle de nydesignede hotellrommene, inkludert en spektakulær duplex suite i øverste etasje, de 15 møterommene med en totalkapasitet på mer enn 2000 gjester og fellesområdene er nyoppusset etter alle kunstens regler.

Radisson Blu Atlantic Hotel - Stavanger - rom - 2017

Rom med utsikt hos Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger (©otoerres)

Den nye lobbyen har blitt et kunstverk i seg selv og huser ofte utstillinger, festlige begivenheter og spennende kulturarrangementer. Tidligere i år, åpnet også den helt nye restauranten FireLake, som har mottatt strålende kritikker for mat og service. Nå er hotellet nominert til den gjeve Cityprisen Rogaland 2018.

Les også: Nyoppussede Radisson Blu Atlantic Hotel back in business (november 2017)

– Det er fantastisk å se mottagelsen hotellet har fått av alle gjester, innbyggere og medarbeidere. Byens storstue er gjenåpnet og det er en glede å se at hotellet igjen byr på de beste mat-, kultur- og hotellopplevelsene man kan tenke seg, sier hotelldirektør Jens Brandin ved Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger.

Jens Brandin - hotelldirektør - Radisson Hotel Group

Jens Brandin (Foto: Lisa Löwenborg)

«Stavangers mest ikoniske hotell har igjen åpnet dørene, etter å ha vært gjennom en totalrenovering og ombygging. Hotellet fra 1952 er omdannet til et energieffektivt bygg, som igjen har fått den høye standarden det fortjener. Resepsjonsområdet er bygget om, med forbedret intern logistikk og tilgang for konferanser, arrangement og et nytt restaurant-konsept mot gateplan, som er åpent for byens innbyggere, skriver juryen om det nominerte prosjektet.

Målsettinger for renoveringen har vært:

  • Å verne om den historiske verdien, om alle minner og opplevelser som knytter en stor del av Stavangers befolkning til Radisson Blu Atlantic Hotel
  • Å skape et moderne hotell med de fasiliteter og med den standard det forventes av et moderne hotell, men som med sin subtile eleganse og bruk av varige materialer stadig føles velkjent.
  • Å gi hotellet en ny drakt slik at hotellet for de kommende generasjoner igjen blir rammen rundt merkedager og høytideligheter.

De tre nominerte til Cityprisen Rogaland 2018 er Sola Airport Arena, BGE Contemporary Art Gallery og Radisson Blu Atlantic Hotel.

KLP/Radisson Hotel Group står bak prosjektet Radisson Blu Atlantic Hotel. LINK arkitektur er arkitekten, mens Backe er entreprenøren. Det opprinnelige Radisson Blu Atlantic Hotel stod ferdig 15.mai 1952. I 1968 ble fire nye etasjer bygget på og i 1980 ble den nye St. Olavs fløy ferdigstilt.

Vinneren av Cityprisen Rogaland 2018 blir offentliggjort den 15. november på Citykonferansen i Stavanger på nettopp Radisson Blu Atlantic Hotel.

Les flere saker om Radisson Blu Atlantic Hotel HER og om Radisson Blu HER 

Kommentarer