Landemerket Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo gjenåpnes onsdag 24 juni 2020 etter å ha vært stengt i nesten tre måneder. For å sikre gjestenes, medarbeidernes og samarbeidspartnernes sikkerhet og trygghet, er et oppdatert og omfattende renholds- og hygiene program implementert på hotellet.

Radisson Blu Plaza - Hotell - Oslo
Et av gjesterommene hos Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo (Foto: Rickard L. Eriksson)

– Denne krisen som jeg nå håper vi ser slutten på var det vel ingen som så omfanget av, den har lammet oss i mange måneder. Men nå er tiden kommet for å være positiv og se mot fremtiden og sommeren med håp. Vi har en fantastisk hovedstad og et ikonisk landemerke av et hotell som nå åpner igjen! – sier hotelldirektør Tarje Hellebust.

Tarje Hellebust - hotelldirektør - Radisson Blu Plaza Hotel - Oslo
Tarje Hellebust i en av de øverste etasjene på Norges høyeste hotell. (Foto: Rickard L. Eriksson)

– Det er gledelig at også Radisson Blu Plaza Hotel kan gjenåpne for sommeren. Dette viser at Oslos reiselivsnæring er forsiktige optimister. Jeg håper mange norske, og etter hvert utenlandske, gjester vil legge ferien til byen vår. Som Norges hovedstad har vi mye spennende å by på, både for Oslo-folk og tilreisende, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Christian Lunde - direktør - Visit Oslo
Christian Lunde (Foto: VisitOslo/Thea Gunnes)

En global forpliktelse knyttet til økt renslighet og hygiene

I mai kommuniserte Radisson Hotel Group nyheten om at de lanserer Radisson Hotels Safety Protocol som er et nytt program for grundige renslighets- og desinfiseringsprosedyrer på sine hoteller. Det gjøres i samarbeid med verdens ledende inspeksjons-, verifiserings-, test- og sertifiseringsselskap SGS. 

De nye retningslinjene inkluderer stasjoner for hånddesinfisering ved inngangene, forbedret og dokumentert rengjørings- og desinfeksjonsfrekvens, sosial distansering i alle områder av hotellene, inkludert i møterommene, opplæring av de ansatte i lokale helsemyndigheters- og Verdens helseorganisasjons anbefalinger og retningslinjer, standarder for matsikkerhet, samt omfattende opplæring og oppfølging av personalet.

– Vi åpner i det forsiktige, men er klare til å utvide vårt servicetilbud med etterspørselen. Gjestene kan føle seg trygge hos oss med våre tiltak vi nå iverksetter innen hygiene og renhold for å overholde smittevern. Med trygghet i bunn kan gjestene også nyte opplevelsen av Oslo Plaza med en fantastisk beliggenhet, herlig a la carte frokost og deilige hotellrom med landets beste utsikt, poengterer Tarje Hellebust.

Radisson Blu Plaza Hotel - Oslo
Med sine 37 etasjer er Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, Norge, Nord-Europas høyeste og et av Norges største hotell (pressebilde: radisson hotel group)

30 år og rik historie

Siden åpningen i 1990 har Radisson Blu Plaza Hotel vært en av Norges og Oslos fremste landemerker. Hotellet har stått frem som et symbol for norsk hotellnæring.

Siden åpningen, som ble gjennomført av Kong Olav, har Radisson Blu Plaza Hotel hatt en rik og spennende historie med presidentbesøk, G8 møte og senest vært lokasjon for storfilmen «Skjelvet», for å nevne noen begivenheter.

Gjennom årene har hotellet vært et møtested for alle uansett om anledningen har vært en stor konferanse under lysekronene i Sonja Henie salen, overnatting høyt over Oslo eller et møte mellom venner i berømte 34th og Skybar.

Frem til gjenåpningen har et hjerte lyst opp fasaden av hotellet.

– Radisson Blu Plaza Hotel betyr mye for folk flest og det var viktig for oss å gi Osloborgerne et hjerte på fasaden i en vanskelig tid preget av COVID-19, forteller hotelldirektøren.

– Når vi er i en så alvorlig situasjon, så hadde vi lyst til å spre litt kjærlighet. Budskapet er: Ta vare på hverandre, lytt til myndighetene og ha håp, sa Tarje når hjertet tentes den 25.mars i år.

– Den 24 juni fortsetter historien med nye minnerike og positive opplevelser sammen med gjester og medarbeidere, og det gleder vi oss til, avslutter han.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer