Nylig åpnet Trysil Bike Arena, en 10 km lang sykkelsti håndlaget av profesjonelle stieksperter. Prosjektet er et spleiselag mellom fylkeskommunen, næringslivet og Trysil kommune. Prislappen er på rundt tre millioner kroner og målet er å gjøre Trysil til Skandinavias største sykkeldestinasjon.

Park Inn Trysil Mountain Resort ble i vinter kåret til Norges beste familiehotell av Trip Advisor. Pontus Åkesson, som er hotelldirektør for Park Inn Trysil Mountain Resort og Radisson Blu Resort Trysil, viser stolt fram prisen. Foto: Ola Matsson

Park Inn Trysil Mountain Resort ble i vinter kåret til Norges beste familiehotell av Trip Advisor. Pontus Åkesson, som er hotelldirektør for Park Inn Trysil Mountain Resort og Radisson Blu Resort Trysil, viser stolt fram prisen. Foto: Ola Matsson

– Vi ønsker å styrke og utvikle sommertilbudet i Trysil. Stisykling er den formen for terrengsykling som har økt mest ifølge en undersøkelse gjennomført av organisasjonen Sykkelturisme, så for oss er dette en helt riktig satsing, sier Pontus Åkesson. Han er hotelldirektør ved Radisson Blu Resort Trysil, som er en av næringslivsaktørene som har investert penger i projektet.

Hotellet legger alt til rette for at sykkelgjestene skal ha alt rett i nærheten og kan starte syklingen rett utenfor hotellet. Allerede i fjor investerte hotellet i en såkalt “skills course”, en 800 meter lang ferdighetsbane med ulike teknikkelementer, rett utenfor hotellet. Ved parkeringsplassen har de montert opp en “pump track”, som er et leke-element hvor man kan lære seg triks og balanse.

Norges største stisykkelarrangement

De siste ukene har flere av Norges største stisyklingarrangementer funnet sted i Trysil, deriblant ”Utflukt 2015” med mer enn 450 deltagere.

– Vi prøver å legge alt til rette for våre sykkelgjester. De bor gjerne på bike in/bike out slik at de har alle fasiliteter rett i nærheten. Rett utenfor hotellet kan de vaske sykkelen og i hotellets skistall kan gjestene trygt oppbevare sykkelen sin. Inne på hotellet kan syklisten selv nyte svømmebasseng, surfing, bowling, SPA og muligheten til å spise nybakte italienske pizzaer, forteller Åkesson.

For andre året på rad leier hotellet ut sykler til gjestene. I helgene kan gjestene kjøpe heiskort til stolheisen som tar gjestene opp på toppen av sykkelstiene.

– Vi opplever stor etterspørsel og god respons på vårt sykkeltilbud. I år leier vi ut ca 50 sykler, alt fra MTB sykler til fulldempede og juniorsykler. Vi merker at dette er en aktivitet som alle i familien synes er morsom, sier Åkesson.

Ifølge turistsjefen i Destination Trysil, Gudrun Sanaker Lohne, ønsker Trysil å bli Skandinavias største sykkeldestinasjon med stier for hele familien. Når hele prosjektet ”Trysil Bike Arena” står ferdig neste sommer er det investert nesten 10 millioner kroner i stisykkelprosjektet som finansieres av fylkeskommunen, næringslivet og Trysil kommune.

Kommentarer