Utladet startbatteri er en av de vanligste årsakene til at norske båteiere trenger assistanse på sjøen. Redningsselskapet og DEFA har nå inngått en avtale om kjøp av smarte og bærbare batteriladere som vil øke sikkerheten for norske båteiere.

Batterilader - fritidsbåt - DEFA - Redningsselskapet - 2020
Utladet startbatteri er en av de vanligste årsakene til at norske båteiere trenger assistanse på sjøen. (Pressebilde: Redningsselskapet)

I en moderne båt finnes det i stadig større grad utstyr som krever strøm fra batteriet. I tillegg utsettes startbatteriet i båten for både høye og lave temperaturer, og kan i mange tilfeller ligge ubrukt i lange perioder.

For å unngå startproblemer og best mulig ytelse og levetid er det viktig å vedlikeholde batteriet jevnlig i form av lading og ettersyn.

Som et ledd i arbeidet med å gjøre det tryggere å ferdes til sjøs har Redningsselskapet nå inngått en avtale med DEFA om kjøp av smarte og bærbare batteriladere, som nå tilbys i deres nettbutikk.

– Redningsselskapets ambisjon er å gjøre båtlivet tryggere og enklere for norske båteiere. DEFAs SmartCharge batterilader er et kvalitetsprodukt som er lett å bruke og som oppfyller alle de høye kravene vi stiller til produkter som tilbys våre kunder og medlemmer. Et produkt som vil bidra til et tryggere og enklere båtliv og til at vi når vår visjon om at «ingen skal drukne», sier produktsjef Morten Aas i Redningsselskapet.

DEFAs SmartCharge batteriladere har vunnet flere tester av bærbare smartladere og fått priser for god og brukervennlig design.

DEFAs batteriladere skal selges via Redningsselskapets nettbutikk og inntektene fra salget vil gå til drift og oppgraderinger av organisasjonens tjenestetilbud.

– Vi synes det er veldig hyggelig at Redningsselskapet har valgt å tilby våre produkter til sine medlemmer. Redningsselskapet er viktig for alle som ferdes på sjøen og står for verdier som passer godt med DEFA. Vi er glade for å bidra til et litt tryggere og mer problemfritt båtliv, sier Bård Klungseth, CEO i DEFA Gruppen

DEFA fokuserer på å gjøre sine ladeprodukter enkle og sikre å bruke for alle, også de med lav teknisk kompetanse og redusert funksjonalitet. SmartCharge er flere ganger kåret til markedets mest brukervennlige ladere og er tildelt «Merket for god Design» og «Design for alle» prisen av DOGA.

Kommentarer