Regjeringen åpner for at turister fra en rekke europeiske land kan besøke Norge i sommer. Åpningen skjer i samråd med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Islelin Nybø - Statsråd - Politiker - Venstre
Næringsminister Iselin Nybø (V). (Foto: NFD/Øyvinn Myge)

Personer fra blant annet Tyskland, Nederland og Storbritannia kan etter den 15. juli igjen komme på besøk til Norge som turist, uten å måtte sitte i karantene først.

– Dette er gode nyheter for reiselivsnæringen som er spesielt hardt rammet av reiserestriksjonene under koronakrisen. Nå kan reiselivsbedrifter over hele landet ta imot gjester fra en rekke land i Europa igjen. Åpningen vil gi større inntekter til bedriftene og få flere tilbake i jobb, sier næringsminister Iselin Nybø (V).  

Les mer om de nye reglene på Justis- og beredskapsdepartementet sine nettsider HER

Utenlandske turister gir store inntekter til norsk næringsliv. Bare i 2018 brukte turister 55 milliarder kroner på ferie i Norge. Tyskland og Nederland er blant de viktigste markedene for norsk reiselivsnæring, og i fjor sommer tilbragte turister fra disse to landene rundt to millioner døgn på norske hoteller, campingplasser og vandrerhjem. En av tre turister til Norge på sommeren kommer fra Nederland og Tyskland.

Regjeringen har lagt vekt på at åpningen skal skje på en trygg måte, og helt i samsvar med de smittevernregler som gjelder i Norge.

– Utenlandske turister må følge de samme smittevernreglene som oss som bor her. Reiselivsbedrifter har forberedt seg på dette lenge og har utarbeidet gode smittevernrutiner. Det skal være trygt å reise i Norge, både for oss som er turister i eget land og for tilreisende, sier næringsminister Iselin Nybø (V)

Les også: Åpner for reiser til Frankrike, Hellas, Italia, Spania og Tyskland Color Line skal igjen seile til Kiel med passasjererNordmenn frykter Corona mere enn krig og naturkatastrofer

Kommentarer