Dagens biler er utstyrt med store dataskjermer, noe som kan by på utfordringer under kjøring og hvem tar tapet når man ikke får brukt flybillettene pga nye karanteneregler, det blir en tur til Hellas og til lakselordene samt Fred. Olsens rike i Bindalen, og blir det like vanlig med en weekend i rommet som en 14 dagers ferietur til Kanariøyene? Dette er noen av stikkordene for Nye ReiselivsavisenRadioRiksOslo uke 30 – 2021

Gullfoss - Island - Foss - Turistattraksjon
Gullfoss er en av Islands største turistattraksjoner ved siden av Geysirene – og så fotballen da… (foto: ©otoerres)

Rolf Forsdahl`s UkeTema:

– Nordmenn kjører på bilferie i eget land som aldri før. Moderne biler har store og avanserte dataskjermer på dashbordet. Hva med trafikkreglene og bruk av disse skjermene under kjøring?

– Stadig nye land blir «røde» og de som ikke er fullbeskyttet må i karantene ved hjemkomst. Hvem tar tapet når karantenen medfører at man ikke får benyttet f.eks allerede innkjøpte flybilletter?

Hawker 4000 - JoinJet - sun-Air - Business jet
Fra JoinJets Hawker businessjet (foto: ©otoerres)

Erik Haug, administrerende direktør i Apollo Norge: Han er nylig hjemkommet fra reise i Hellas. Her har han gått i fjellet, sett gamle steinhus, opplevd og sett betydningen av turismen på hele verdikjeden. Spist kortreist mat, grønnsaker, nydelige solmodne tomater til gode priser. Etter hjemkomsten fikk han oppleve norsk karantene -og nye strenge reiserestriksjoner.

Harald Bråthen har besøkt i lakselordenes og Fred. Olsens rike i Bindal i Nordland: Der har han møtt Monja Kolberg som har vært daglig leder for næringsutviklingen i kommunen, og som i likhet med Fred. Olsen ser store muligheter for fortsatt utvikling av næring og turisme.

Sett i Magdeburg, Tyskland: En videreutvikling av den gamle DBS-modellen Apache ? (foto: ©otoerres)

Christian Hauglie-Hanssen, administrerende direktør ved Norsk Romsenter: Rom-turisme er siste skrik innenreiselivet. Milliardærene Jeff Bezos, Tesla-sjef Elon Musk og Virgins Richard Branson står i spisen for dette nye, private rom-kappløpet. Hvilken betydning kan dette få for utviklingen av rom-industrien – og rom-turismen fremover ? Og når blir det like vanlig med en weekend i rommet som en 14 dagers ferietur til Kanariøyene?

Programleder er KNUT JEPPSSON som også er ansvarlig redaktør og utgiver.

Nye Reiselivsavisen sendes på FM 101.1 i Oslo-området og er tilgjengelig over hele verden på www.RadioRiksOslo.no og Soundcloud.com.

Sendetider:

  • Torsdag:kl. 12.00
  • Fredag: kl. 18.00 (reprise)

Tidligere saker om Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo finner du HER og HER

Skip - Vågen - Stavanger - MS Sandnes - MS Rotterdam
Veteranskipet MS Sandnes (til v) og cruiseskipet Rotterdam fra Holland – America Line på havnen i Stavanger (foto: ©otoerres)

Kommentarer