Mange drømmer om bilferie i Europa, strålende forhold i marka nå om dagen og dypdykk i den ikoniske Oslobydelen Vålerengas historie. Og hva vil reiserestriksjonene under pandemien bety for de flere tusen nordmenn som eier en feriebolig i syden ? Dette er stikkordene for denne ukens utgave (uke4-2021) av Nye ReiselivsavisenRadioRiksOslo.

Ferieboligkompleks ved Los Arqueros Golf & Country Club vest for Puerto Banus og Marbella (illfoto: ©otoerres)

Rolf Forsdals uketema: Flere enn ti tusen nordmenn eier egen feriebolig i varme strøk, og mange drømmer om det samme. Hvordan vil pandemien påvirke både priser og det å eie bolig i syden?

Even Haugseth leder i Vålerenga Historielag: Han vil snakke om bydelen sin som er kjent for mange. Men ikke mange kjenner til bydelens historie og hvor mange skjulte minnesmerker og «relikvier» som fremdeles er å se for den som leter. Even vil gi oss et innblikk i både historie og hva du bør lete etter på din vandring i denne ikoniske bydelen.

Hege Sheriff, løypesjef i Skiforeningen: Flotte forhold i de ulike områdene i Marka nå. Det er kaldt, strålende sol og flotte skimuligheter mange steder. I tillegg sier hun noe om de hensyn det er viktig å ta nå med hensyn til covid19. De nye tiltakene på Østlandet påvirker for eksempel serveringstilbudet i Marka denne uken.

Christian Lagaard, bilentusiast og kommunikasjonsrådgiver i Norges BilbransjeForbund: Christian har logget tusenvis av kilometer som bilturist i Europa. Han forteller hvordan man bør tenke rundt det å planlegge en bilferie i Europa for et voksent par, noe ganske mange sitter å drømmer om akkurat nå.

Programleder er  KNUT JEPPSSON som også er ansvarlig redaktør og utgiver.

Nye Reiselivsavisen sendes på FM 101.1 i Oslo-området og er tilgjengelig over hele verden på  www.RadioRiksOslo.no  og Soundcloud.com.

Sendetider:

  • Torsdag:kl. 12.00
  • Fredag: kl. 18.00 (reprise)

Tidligere saker om Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo finner du HER og HER

Kommentarer