Engelske tungtvannspilgrimmer strømmer til Vemork og Rjukan, over 50.000 vil ha Rygge flyplass gjenåpnet for sivil passasjertrafikk, Tysklands 100 største turistattraksjoner og er bestilling av utenlandsreiser en russisk rullet med lommeboka i dagens smittesituasjon ? Dette er stikkordene for Nye ReiselivsavisenRadioRiksOslo uke 47 – 2021.

Berlin - Flyfoto - Tyskland
Berlin sett fra 12.000 meters høyde. Den nå nedlagte Tempelhof-flyplassen skimtes øverst til venstre i bildet (illustrationsfoto: ©otoerres)

Rolf Forsdahl`s UkeTema: – Smittesituasjonen i de fleste land går fra vondt til verre. Likevel bestiller mange utenlandsreiser med avreise både om kort tid, og til sommeren. Er dette russisk rulett med lommeboka?

Bjørgulf Haukelid, sønn av motstandsmannen Knut Haukelid, som også bygde opp MILORG i Vest-Telemark og var sentral i tungtvannsaksjonen på Vemork: Engelske tungtvannspilegrimmer – gjerne fra Liverpool – besøker Telemark og går i fotsporene til tungtvannsabotørene. Vinje kommune har ansatt en egen mann – Øyvind Killi til å følge opp dette.

Joelle Janz, Tysklands turistsjef i Norge: Tysklands 100 største turistattraksjoner. Hvilke er de viktigste og har hun noen favoritter blant dem ?

Tor-Magnus Seglsten, initiativtaker til Facebookgruppen «Vi som ønsker Rygge Flyplass gjenåpnet»: Over 50.000 vil nå gjenåpne Rygge Flyplass. Facebook-gruppen fikk mandag sitt medlem nr. 50.000 og det etter kun ni uker på nettet ! Hva må til for at Rygge kan gjenåpnes, hva sier/skriver FB-medlemmene og hva sier samferdselsministeren, den tidligere ordføreren i Fredrikstad ?

Screenshot - Vi som ønsker Rygge Flyplass gjenåpnet - Facebookgruppe
(screenshot: facebook.com)

Programledere er TRINE STRØMME og  KNUT JEPPSSON som også er ansvarlig redaktør og utgiver.

Reiselivsavisa sendes på FM 101.1 i Oslo-området og er tilgjengelig over hele verden på www.RadioRiksOslo.no og Soundcloud.com.

Sendetider:

  • Torsdag: kl. 12.00
  • Fredag: kl. 18.00 (reprise)

Tidligere saker om Reiselivsavisa på RadioRiksOslo finner du HER og HER

Kommentarer