Kulturformidling mellom Oslo og Trondheim, Mannskapsavisas betydning for Kjell Aukrust sitt forfatterskap, Colombia satser på gastronomisk turisme også i Norge og Omikron, betyr det tilbake til start for reiselivet ? Dette er stikkordene for Nye ReiselivsavisenRadioRiksOslo uke 48 – 2021.

Engøybrua i Stavanger. I bakgrunnen snødekte fjelltopper i Ryfylke (bilde: ©otoerres)

Rolf Forsdahl`s UkeTema: – Omikrom- tilbake til start for reiselivet?

Lars Espen Aukrust, styreleder i Kari og Kjells Aukrusts stiftelse og styremedlem i Huset Aukrust i Alvdal ( tidligere Aukrust-senteret): Fredag markerte Mannskapsvisa sitt 75-årsjubileum på Akershus Festning. Der var også Ludvig, Solan og Lars Espen. Hva betydde Mannskapsavisa for Kjell Aukrusts forfatterskap og den videre utviklingen av Flåklypa Tidende og hele Aukrust-universet som vi nå også finner på reisemål i Alvdal, i Flåklypa-parken på Hunderfossen og som snart skal motta pris i selveste Disneyland?

Pål Sagen, innehaver og daglig leder Stor-Elvdal Hotell AS og Norsk Kultursenter AS på Koppang i Østerdalen, og innehaver av Galleri Bygdøy Allé Kunstantikvariat i Oslo: Påls store interesse for kulturformidling både på Koppang midtveis mellom Oslo og Trondheim – og i Bygdøy Alle. Hva ønsker han å få til på Koppang med et hotell og et kultursenter, og antikvariatet i Oslo hvor hovedfokuset er på sjeldne og dekorative antikke kart, sjeldne bøker, og norsk 1800-talls kunst?

Arne Sundt-Bjerck, leder av Antor – sammenslutningen av utenlandske turistkontorer i Norge: Et vindu til Colombia – fokus på gastronomisk turisme. Tirsdag ble det gjennomført et digitalt reiselivsseminar fra Colombias ambassade i Oslo med med direkte innslag fra både Norge og Colombia !

Programledere er TRINE STRØMME og  KNUT JEPPSSON som også er ansvarlig redaktør og utgiver.

Reiselivsavisa sendes på FM 101.1 i Oslo-området og er tilgjengelig over hele verden på www.RadioRiksOslo.no og Soundcloud.com.

Sendetider:

  • Torsdag: kl. 12.00
  • Fredag: kl. 18.00 (reprise)

Tidligere saker om Reiselivsavisa på RadioRiksOslo finner du HER og HER

Kommentarer