Endelig er Norsk Reiselivsfagskole på Geilo i full gang. Og nå åpner skolen et nytt tilbud bransjeprogram for reiselivsmedarbeidere som er permitterte eller står uten jobb.

Norsk Reiselivsfagskole  - Geilo - oktober  2020
Ny reiselivsfagskole: Norsk Reiselivsfagskole på Geilo åpnet i august. Og de første studentene og foreleserne har startet opp for fullt. (Foto: Norsk Reiselivsfagskole)

Reiselivsfagskolen er klar med et bransjeprogram som inneholder nye nettbaserte reiselivskurs. Samtidig er nærmere 40 studenter godt i gang med to spennende studieår ved den nystartede skolen i Bardøla Høyfjellshotell.

Nå jubler reiselivet jubler over å få enda flere faglærte medarbeidere på plass.

– Koronasituasjonen preger reiselivet akkurat nå. Og desto viktigere er det å ta en utdannelse i denne perioden, sier NHO Reiselivs direktør, Kristin Krohn Devold.

– Jeg gleder meg stort over at skolen er startet opp og over at vi skal få enda flere faglærte medarbeidere.

Rekordrask start

Arbeidet med å etablere en ny reiselivsfagskole startet opp for bare fem år siden. «Fagskolen Tinius Olsen» fikk da ansvaret for å utvikle skolen og innholdet i denne. Og eieren Viken fylkeskommune har nå fått alt på plass slik at Norsk Reiselivsfagskole kunne åpne tidligere i høst.

Reiselivsfagskolen gjennomførte et bransjeprogram for permitterte reiselivsansatte i sommer, og 50 personer deltok på dette.

Les også: Gratis opplæringstilbud for alle som jobber med reiseliv

– I uke 41 starter vi en ny runde med bransjeprogrammene «Kurs for Reiseliv og destinasjonsutvikling», «Kommunikasjon, formidling og språk» og «Markedsføring og økonomi». Dette er det samme kurset som ble gjennomført i juni og juli i år. Dette kurset fikk strålende tilbakemeldinger, forteller studiestedsleder Ole Fredrik Stevning.

Mens hel- og deltidstudentene startet opp med en innholdsrik og spennende introduksjonsuke i Hallingdalregionen i august, der det både har vært konkurranser, bedriftsbesøk og fysiske aktiviteter. Dermed var det en sammensveiset gjeng som tok løs på et spennende studium som skal gi dem verdifull kompetanse innen hotellfag og reiseliv.

Rafting - Norsk Reiselivsfagskole - Geilo - oktober 2020
Fart og glede: Studentene ved Norsk Reiselivsfagskole startet året med rafting og naturopplevelser i Geiloregionen (Foto: Norsk Reiselivsfagskole)

Får jobber

– Det er en stor glede å ønske studentene på plass. Vi gleder oss til å ha dem her hos oss, siden selve skolen ligger i vår konferansesal, sier hotelldirektør Terje Simonsen ved Bardøla Høyfjellshotell. Det er her skolen har sitt studiested – midt i hjertet av Geilo.

– Reiselivskunnskap er ferskvare, og vi trenger sånne som dere, som skaffer dere denne svært ettertraktede kunnskapen. Og dere kan dermed være med å forme fremtidens reiseliv, sier fagskolerektor Erik Hågensen, som får støtte fra blant andre reiselivet på Geilo:

– Vi er glade og stolte over ha Norsk Reiselivsfagskole på plass på Geilo, sier Kevin Eikrehagen, daglig leder i SkiGeilo.

– Vi har også bruk for mange deltidsmedarbeidere i sesongen som kommer, og håper at mange av dere har lyst til å jobbe sammen med oss, sier Eikrehagen.

Åpner for flere studenter

Nå åpner Norsk Reiselivsfagskole for at enda flere kan være med på bransjeprogram for å øke kompetansen selv om de er permitterte eller oppsagte i reiselivsbransjen.

– Neste bransjeprogram starter i uke 47. Vi tar imot påmelding via denne nettsiden helt fram til oppstart, men vi stopper inntaket når det er fylt opp med 30 studenter, forteller Ole Fredrik Stevning.

– Vi har et samfunnsansvar som skole, og når bransjer som naturlig «tilhører» våre utdanninger sliter, er det helt naturlig for oss å bidra. I vår organisasjon er det mange flinke lærere og støttepersonell som gjør dette mulig. Når året er omme vil 150-200 personer ha deltatt på et eller flere av kursene i bransjeprogrammet, Vi har organisert det slik at det er mulig å følge tre av kursene samtidig. Samtidig er all deltakelse også positivt for utvikling av lærere og fagmiljøet ved skolen.

 
Les mer om Norsk Reiselivsfagskole HER (ekstern lenke)

Kommentarer