Turistrådet i Flandern i Nord-Belgia, VISITFLANDERS, har nettopp lansert en ny kampanje som kombinerer kulturhistorisk kunst og moderne kjærlighet. For å understreke reisemålets fokus på inkludering og mangfold har de erstattet bilder av Adam og Eva på en verdenskjent altertavle av Van Eyck med bilder av nålevende par – med ulike overbevisninger, hudfarge, former og seksualiteter.

The Adoration of the Mystic Lamb - Altertavle - St. Bavos Cathedral - Gent - Flandern -Belgia
Den originale altertavlen The Adoration of the Mystic Lamb/Ghent Altarpiece (Foto: Hugo Maertens/Art in Flanders/Lukasweb.de)

Flandern i Nord-Belgia er et populært reisemål for både feriegjester og forretningsreisende. Besøkende kommer hit spesielt for å glede seg over belgisk øl og sjokolade, kreative kokker, verdensberømte kunstnere og historiske bygninger – i byer som Brüssel, Antwerpen, Brügge og Gent.

Nå vil regionens turistråd, VISITFLANDERS, understreke at alle besøkende er velkomne – uansett tro, hudfarge og form, eller hvem de forelsker seg i.

VISITFLANDERS har derfor erstattet to av panelene i det verdensberømte kunstverket «The Adoration of the Mystic Lamb» (også kjent som «Ghent Altarpiece» – altertavlen i Gent). Dette er to paneler som skildrer Adam og Eva, men som nå er erstattet med bilder av nålevende, forelskede par.

Siden Van Eyck-brødrene malte panelene i 1432, har de dukket opp i flere religiøse sammenhenger. Og for å vise at et par i dag kan se ut på mange forskjellige måter, har VISITFLANDERS nå erstattet Adam og Eva med forskjellige typer par som i dag anses som like «vanlige».

The Adoration of the Mystic Lamb - Altertavle - St. Bavos Cathedral - Gent - Flandern -Belgia
(Foto: Hugo Maertens/Art in Flanders/Lukasweb.de)

På denne måten håper VISITFLANDERS også å kunne legge vekt på reisemålets fokus på inkludering og mangfold.

Del din egen kjærlighetshistorie HER – Les mer om kampanjen HER

Turistnettsidene til Flandern finner du  HER — Les flere saker om Flandern HER

The Adoration of the Mystic Lamb - Altertavle - St. Bavos Cathedral - Gent - Flandern -Belgia
Den “hackede” utgaven av The Adoration of the Mystic Lamb/Ghent Altarpiece (Foto: Hugo Maertens/Art in Flanders/Lukasweb.de)

Kommentarer