Januar er reisebestillingsmåned nummer en, og også den måneden da kampanjene kommer tett. Aller flest feriereiser bestilles akkurat i januar, og det er fokus på alt fra vinterferiereiser og påskereiser til sommerferie.

Gondoltur i Venezia (©otoerres)

Muligheten for gode priser gjelder fremfor alt på sommerreiser fordi man kan benytte seg av charter- og flyselskapenes bestill tidlig-rabatter, og man har dessuten god tilgang på de beste avgangene og hotellene. Så dersom du ikke vil stole på at den norske sommeren vil by på sol og varme så er det på tide å sikre seg ferien til solen allerede nå.

Ellen Wolff Andresen (ticket)

Med lave flypriser og et fortsatt stort utvalg er den beste tiden å bestille utenlandsreisen nå. Både charter- og flyselskapene har mange kampanjer i januar som gir mulighet for å sikre seg ferie til gode priser.

Flyselskapenes priser stiger jo nærmere avreise bestillingen skjer, og charterselskapenes restplasser, som tidligere har vært et prisgunstig alternativ for de fleksible med is imagen, har glimret med sitt fravær de siste årene. Restplassene har isteden ofte vært dyrere enn de tidlige bestillingene, og det er neste bare Tyrkia som har hatt noe å tilby for de som har ventet til siste minutt med å bestille sommerferien.

– Vi har virkelig innsett at det gjelder å være ute i god tid, ikke bare, som tidligere for å sikre seg de mest populære reisene og hotellene, men også for å få den beste prisen, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Tickets siste Sifo-undersøkelse så sier 20 prosent at de tror de kommer til å foreta flere sol- og badereiser i 2018. Dette gjenspeiles i reisebestillingene hittil i januar, som toppes av Alicante etterfulgt av Malaga og Split.

– Sommerværet i Norge er som kjent uberegnelig, og mange søker seg til solen og varmen rundt Middelhavet. Klassikere som Mallorca og Kreta frister alltid, mens mer utradisjonelle reisemål som den italienske østkysten med sine vakre badesteder og prisgunstige Montenegro og Albania frister de som vil teste noe nytt, sier Ellen Wolff Andresen.

Tips før bestilling av reisen

Ved å være fleksibel med dato og reisemål kan du spare tusenlapper på reisen din. Lørdager er generelt en populær avreisedag, så sammenlikn med for eksempel å reise på tirsdag istedenfor. Sammenlikn også prisene på ferdigpakkede reiser med å skreddersy egne reiser der fly og hotell settes sammen separat.

Bestem deg for hva ferien skal inneholde. Er det først og fremst avslapping på en solseng som gjelder? Blir du lett rastløs og behøver en spennende aktivitet/utflukt i rimelig avstand? Er du interessert i god mat, vil oppleve den lokale kulturen, eller vil du helst holde deg ved hotellet og få alt behagelig servert? Ved å tenke gjennom hvilke preferanser du har for ferien så blir det lettere å sortere i det store utvalget av spennende reiser.

Restaurant på Punta Prima like syd for Torrevieja (©otoerres)

 

Kommentarer