restplass.no har akkurat lansert ‘reisesøket for alle’ hvor de gir kundene muligheten til å sammenligne priser på tvers av turoperatører uansett om du reiser alene eller om det er den moderne storfamilien som skal på tur.

Fra Guadalest på Costa Blanca i Spania (foto: ©otoerres)

Alle som har vært inne på nettsider og prissammenlignings kanaler på leting etter de beste reisetilbudene vet hvor uoversiktlig dette er. Hvilke priser er det egentlig vi sammenligner? Hvordan finner vi det beste tilbudet når vi vil ha både fly og hotell? Hva om vi er flere enn to i reisefølget og alle vil bo i samme rom, leilighet eller hus? Eller hva med meg som reiser alene?

– Vi er veldig stolte over at vi endelig kan tilby et reisesøk hvor vi sammenligner priser på pakkereiser, dvs. fly og hotell, uansett hvordan reisefølget ser ut. Prosessen som ligger bak denne typen søk er langt mer omfattende og komplisert enn en sammenligning for bare to personer, sier Tarjei Aasheim i restplass.no

Sommeren er helt klart den perioden av året hvor flest familier drar på tur. Det å finne frem til de beste tilbudene for mange som skal reise sammen kan fort bli en omfattende prosess.

Om vi har truffet behovene til denne målgruppen får vi nok ikke et godt svar på før vi nærmer oss neste skoleferie. Høstferien er allerede svært fullbooket, men jul og påske vil forhåpentligvis gi oss en bekreftelse på at vi har truffet et behov i markedet, sier han.

Estepona på Costa del Sol (©otoerres)

– Det interessante er at vi allerede nå ser en merkbar økning i salget av pakkereiser til de som reiser alene. Denne kundegruppen er stor og mye mer fleksibel på reiseperioder. Høsten er en populær tid for de som ikke vil konkurrere med barnefamiliene om plassen rundt bassenget, legger Aasheim til.

De fleste hotell opererer med pris per person når to personer deler et dobbeltrom. Det betyr at de som reiser alene får tillegget lagt til etter at alle valgene om reisemål, flyavganger og hotell allerede er tatt. Nå har restplass.no inkludert dette tillegget i selve søket sånn at prissammenligningen gir et riktig bilde av hvor det lønner seg å dra. Et enkelt skritt i rett retning.

Flere relaterte saker finner du HER

Kommentarer