Nå kan du besøke noen av verdens mest utrolige reisemål uten å måtte sprenge sparegrisen. Hotellsøkesiden trivago.no har satt sammen en liste over reisemål hvor du får mest valuta for pengene i 2015. Legger du turen til en av disse skjulte perlene, vil du ha muligheten til å oppleve noe helt nytt og lokalt, heller enn de kjente turistfellene, og listen består av destinasjoner for alle typer reisende.

Den gamle broen Stari Most som Mostar har fått sitt navn etter (trivago.no)

Byen som topper listen, Mostar, er mest kjent for den gamle broen, Stari Most, som byen også har sitt navn etter. Stari Most som stammer fra 1500-tallet blir oversatt til nettopp ‘den gamle bro’, og er byens viktigste historiske minnesmerke og inkludert i UNESCOs verdensarvliste.

trivagos undersøkelse er basert på den årlige gjennomsnittsprisen for overnatting i et dobbeltrom på hotell, kombinert med reisemålenes samlede hotellvurderinger fra mer enn 140 millioner anmeldelser. I Mostar koster et dobbeltrom på hotell i gjennomsnitt 417 kroner.

Novy Sad har omtrent like mange innbyggere som Bergen. Her utsikt over byen fra Petrovaradin-festningen på den andre siden av Donau (foto: ©otoerres)

Nummer to på listen er den multikulturelle byen Novi Sad. Byen som ligger nord i Serbia er kjent for blant annet den historiske festningen Petrovaradin.

Hver sommer huser Petrovaradin-festningen den prisbelønte musikkfestivalen EXIT. Torget Trg Slobode (Liberty Square) og rådhuset er også verdt et besøk. Her får du hotellrom til i gjennomsnitt 485 kroner per natt.

(kilde:trivago.no)

Lijiang som innehar tredjeplassen på listen, ligger i provinsen Yunnan i den sørlige delen av Kina. Her må du ut med i gjennomsnitt 553 kroner for en hotellovernatting på dobbeltrom. Med base i denne byen, kan du enkelt besøke Tigersprangkløften – en 15 km lang kløft i Chang Jiangs øvre løp – som ligger 6 mil nord for byen og er inkludert på UNESCOs verdensarvliste.

Lijiang i China (foto: trivago)

kilde:trivago.no

 

 

Kommentarer