Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg kan se tilbake på nok en fantastisk juleferie. Besøkstallene økte med 15 prosent sammenlignet med i fjor, som også slo tidligere rekorder ned i støvlene.

Totalt 80.000 skigjester besøkte Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg fra 21. desember til 31. desember. Det er en økning på 15 prosent i begge anlegg fra julen 2017. 

– Med en strålende jul i fjor der tidligere rekorder ble slått med god margin, er den solide økningen i år en positiv overraskelse, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud. 

Den gode perioden i jula førte til 26.000 besøkende i Kvitfjell og 54.000 besøkende i Hafjell. 

Storsatsninger i begge anlegg

Det er flere grunner til de gode besøkstallene. Blant annet var kalenderen gunstig med lang juleferie. Flere skigjester fikk utnyttet seg av hele ferien. 

– Vi ser at mye av økningen ligger i den første delen av juleferien. Det er gledelig at flere og flere velger å feire julaften på fjellet, forteller Stensrud.

Storsatsingene med ny fjellside i Kvitfjell i fjor, og åpning av den nye stolheisen Hafjell 360 med fem kilometer nye løyper i år, har gitt gode grunner til å besøke Hafjell og Kvitfjell. 

– I de nye løypene og heisene våre har det virkelig myldret med julegjester. Vi når ut til et enda bredere publikum enn før. I tillegg har vi et rikt juleprogram med aktiviteter for hele familien, forteller Stensrud. 

Full vinterstemning og nærmest fullåpne alpinanlegg

Julegjestene ble møtt av snøtunge trær og flotte forhold i bakken. Hafjell og Kvitfjell er godt rustet med snøproduksjonsanlegg som dekker store deler av alpinanleggene. Dette er viktig for å kunne sikre et godt skitilbud tidlig på sesongen.

– Både Hafjell og Kvitfjell var nærmest fullåpne og alle heiser gikk, sier Stensrud.

Også fremover ser det lyst ut for Alpinco, som nå ligger 14 prosent foran fjoråret i innbookede gjestedøgn. 

– Vi gleder oss over at de gode trendene ser ut til å fortsette videre inn i sesongen, avslutter Stenrud. 

Kommentarer