Irlands kulinariske stjerner lyser sterkt i Michelin-guiden for 2020, der flere irske restauranter enn noen gang er blitt anerkjent for sin kulinariske kreativitet.

Aimsir - Restaurant - Kildare - Irland - Michelinguiden
Aimsir kunne skilte med to Michelinstjerner kun fem måneder etter åpningen ! (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Irsk gastronomi har fått ekstra spalteplass i den nylig utgitte Michelin-guiden for 2020, der seks nye restauranter i Irland og Nord-Irland har fått plass på den kulinariske stjernehimmelen.

I tillegg har restaurantene som fikk stjerner i fjor, beholdt dem i år, og dermed er flere irske restauranter enn noen gang inkludert i den fornemme restaurantguiden.

Aimsir - Restaurant - Kildare - Irland - Michelinguiden
Fra presentasjonen av de irske Michelinstjernene (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

De seks nye restaurantene i guiden omfatter den elegante Aimsir i County Kildare, som bare fem måneder etter åpningen kunne skilte med to Michelin-stjerner.

Les mer om Aimsir HER

Aimsir - Restaurant - Kildare - Irland - Michelinguiden
Aimsir ligger i Kildare – rundt 50 kilometer sør-vest for Dublin (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Greenhouse i Dublin har gått fra én til to stjerner, mens den kritikerroste Muddler’s Club i Belfast har fått sin første stjerne – sammen med Variety Jones i Dublin, Bastion i Kinsale og The Oak Room i Limerick.

Les mer om Greenhouse i Dublin HER, Muddler`s Club i Belfast HER, Variety Jones i Dublin HER, Bastion i Kinsale HER og The Oak Room i Limerick HER

I tillegg til Michelin-stjernene har 26 restauranter fått den ettertraktede Bib Gourmand-statusen, som gis til restauranter som tilbyr god mat til en fornuftig pris. Blant de nye på Bib Gourmand-listen er Balloo House i Killinchy, Land to Sea i Dingle og Thyme i Athlone.

Les mer om Balloo House i Killinchy HER, Land to Sea i Dingle HER og Thyme i Athlone HER

Aimsir - Restaurant - Kildare - Irland - Michelinguiden
Jordan Bailey og Majken Bech-Bailey er paret bak Aimsir (pressebilde: tourismireland.com/related.dk)

Restauranter med to Michelin-stjerner

Restauranter med en Michelin-stjerne

Les mer om Irland HER og om Michelinguiden for Irland HER

Flere saker om Irland og Michelinguiden finner du HER og HER

Kommentarer