Hittil i sommer har SpareBank 1 Forsikring fått dobbelt så mange forsikringskrav på grunn av flyforsinkelser enn vanlig.

Toppmåneden var juli med over 300 forsikringskrav etter flyforsinkelser. Ikke siden askeskyen lammet store deler av flytrafikken i april 2010, har tallet vært høyere for én enkelt måned.

– Vi har en opplevelse av at flyselskapene kansellerer flere flyvninger enn tidligere, sier skadeforebygger Therese Nielsen i SpareBank 1 Forsikring.

Hittil i sommer har nær 600 kunder meldt inn forsikringskrav etter flyforsinkelser. Det er dobbelt så mange som i 2017 hvor 280 hadde krav etter flyforsinkelser. Snittet for de siste fem årene er 264 forsikringskrav.

Forsikringskundene får dekket nødvendige merutgifter til overnatting hvis det ikke er mulig å reise videre samme dag.

– Forsikringsselskapene dekker kun flyforsinkelser som skyldes uforutsette værforhold eller tekniske feil. Når flyforsinkelsene skyldes kansellering eller overbooking som flyselskapene selv har ansvaret for, er det flyselskapene som skal stå for kompensasjonen, sier Nielsen.

Les også: Massiv økning i antall flyforsinkelser (august 2018) - Sommerkaos i flytrafikken skaper giganterstatninger (juli 2018)

Flere relaterte nyheter finner du HER, HER og HER

Dfly.no`s Twitterkonto  og Facebooksider finner du HER og HER

Kommentarer