Ving har aldri hatt flere sommernyheter enn for sommeren 2017. Feriearrangøren øker programmet med 10 prosent til 240 000 reiser. Nesten 30 000 av disse er nyheter! Sommerens mest populære ferieland er Spania og Hellas.

Tonje Løkaas Fossum (ving.no)

Tonje Løkaas Fossum (ving.no)

– Distriktene får flest nyheter, og det er først og fremst antallet reiser til Mallorca som øker. Vi satser stort med en vekst på hele 22 prosent, sier kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Tromsø, Evenes, Trondheim, Ålesund og Haugesund får alle en økning til Mallorca neste sommer. En av neste sommers nyheter er dessuten at den vakre landsbyen Valldemossa er tilbake i programmet.

– Vi har allerede solgt 14 prosent av Mallorca-reisene for neste sommer, og det tar nok ikke så lang tid før de beste hotellene og mest populære reisemålene fylles opp. Den som vil velge fra øverste hylle begynner faktisk å få dårlig tid, fortsetter Fossum, og legger til at det øvrige sommersalget også går bra.

– Mange begynner å komme i julemodus, men det ser ikke ut til å påvirke ferieplanleggingen. Vi har solgt 11 prosent flere sommerreiser enn på samme tid i fjor, og vi har også stor aktivitet på nettsidene våre om dagen. Vi ser spesielt at barnefamiliene er i full gang med ferieplanleggingen.

Spania sommerens største

I tillegg til at Mallorca er sommerens desidert mest populære reisemål, fortsetter Kanariøyene å øke sommerstid. Ving har lagt opp til 31 000 charterreiser til Gran Canaria og Tenerife i sommerhalvåret. Til sammen betyr dette at Spania blir sommerens største ferieland hos Ving. På andreplass finner vi Hellas.

– Landet med gyros, fetaost og gode olivenoljer utgjør omtrent en tredjedel av alle reisene våre neste sommer. Vi har tro på en gresk sommer, og har økt kapasiteten vår med 11 prosent fra i år, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Feriearrangøren har flere greske nyheter: Blant annet åpner Lesbos som reisemål fra Oslo, Parga er nyhet fra Bergen, Rhodos er nyhet fra Molde og Ving øker med flere reiser til Kreta fra Oslo.

Suksessen fortsetter

«Alle» snakker om Kroatia, og etterspørselen etter reiser til landet med den vakre kyststripen i Adriaterhavet nærmest eksploderte i sommer.

– Vi lanserte suksesshotellet Family Garden Waterman, og økte antallet reiser med 37 prosent, noe som var meget vellykket. Neste sommer åpner vi derfor ruter fra både Bergen og Trondheim. Kroatia er reisemålet som vokser mest, med hele 114 prosent, sier Fossum, som håper bergensere og trøndere vil ta vel i mot sommernyheten.

Nytt luksushotell

Det blir stadig vanskeligere å finne hvite flekker på kartet rundt Middelhavet. I stedet satser feriearrangørene på å utvikle sine egne hotellkonsept.

– Vi er veldig fornøyd med å åpne dørene til vårt tredje Ocean Beach Club til sommeren. Dette er et luksuriøst hotell med nordisk design, skapt for nordiske gjester, fortsetter Tonje Løkaas Fossum.

Ocean Beach Club finnes fra før av på Kreta og Gran Canaria og er en luksuriøs og mer dempet utgave av de populære og velkjente Sunwing familiehotellene. Her er det rom med direkteutgang til svømmebassenget, lekker innredning, nydelig mat og generelt en veldig stilfull og moderne, nordisk stil. Lollo og Bernie og de kjente barneklubbene finnes naturligvis her, men i en mye mer nedtonet og dempet versjon.

– Hotellet på Gran Canaria var fullt allerede før det åpnet i januar, og vi venter stor interesse for det nye hotellet på Kypros. Mange av oss nordboere sverger til denne enkle, lekre stilen med naturmaterialer fremfor enorme, internasjonale hotell med store lysekroner i taket og vannfontener, mener Fossum.

Nyheter fra Ving sommeren 2017

Lesvos

Mange reisemål omtales som genuine og ekte, men dette er øya hvor du virkelig opplever å bli tatt i mot som en gjest, ikke som turist. Maten og naturen er i en klasse for seg og prisene er fremdeles lave. Passer for deg som vil ha en avslappende ferie kombinert med gresk hverdagsliv. Ving har seks reisemål på Lesvos: Molivos, Petra, Plomari, Eftalou, Anaxos og Skala Kallonis.

Direktefly med Thomas Cook fra Oslo til Lesvos hver fredag i perioden 23/6-4/8.

Sivota og Ammoudia

Parga er alltid med på topplisten over steder hvor kundene er mest fornøyd, og nå lanserer Ving to småbyer i samme region. Sivotaer en liten by noen mil nord for Parga. Naturen er kupert og vakker og det er mange strender å velge blant. I havnen ligger de fleste av byens restauranter og tavernaer med fin utsikt over havet. Vi har fire små hotell i Sivota.Ammoudialigger to mil sør for Parga. Her er det stille og rolig, og vi har flere små og hjemmekoselige hotell, i tillegg til et lekkert boutique-hotell.

Direktefly med Thomas Cook fra Oslo og SAS fra Bergen til Parga hver mandag i perioden 22/5-25/9.

Valldemossa

Et av Mallorcas vakreste og mest eksklusive steder er tilbake i programmet. Valldemossa ligger høyt oppe i fjellkjeden Tramuntana og er blant Mallorcas absolutt mest sjarmerende med sine smale steingater, tradisjonelle kalksteinshus, koselige kafeer, gallerier og butikker. Landemerket er klosteret fra 1200-tallet hvor blant annet komponisten Chopin tilbragte en vinter. I nyere tid er landsbyen også kjent for at Michael Douglas og Caterine Zeta-Jones har sitt feriehus her.

Direktefly fra Oslo, Kristiansand, Haugesund, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Evenes og Tromsø neste sommer.

Menorca

Endelig har vi fått Mallorcas sjarmerende lillesøster i programmet. Menorca har vakker natur, nydelige strender og krystallklart vann. Ving har fem reisemål på Menorca: Cala´n Bosch, Ciutadella, Cala Galdana, Son Bou og Santo Tomas. Dette er ikke en charternyhet, men et tilbud vi har med rutefly. Det betyr at vi ikke tilbyr reiseledere eller konsepthotell på øya. Tryggheten ved å reise med en feriearrangør er likevel til stede.

Les også: Menorca nytt baleariskt resmål hos Ving

Pisa

En av de eldste byene i Italia, kanskje mest kjent for sitt skjeve tårn. Pisa ligger i Toscana, så her venter vakker natur og kulinariske opplevelser. Ving har hotell i Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi. Dette er ikke en charternyhet, men et tilbud vi har med rutefly. Det betyr at vi ikke tilbyr reiseledere eller konsepthotell på øya. Tryggheten ved å reise med en feriearrangør er likevel til stede.

Ocean Beach Club på Kypros

Suksesskonseptet som nordmenn elsker! Det første Ocean Beach Club-hotellet åpnet på Kreta i 2011. Da det andre hotellet åpnet på Gran Canaria i januar ble det utsolgt før de første gjestene ankom. Nå lanseres endelig det tredje hotellet i rekken, denne gangen på Kypros. Dørene åpner 30. juni.

Les mer: Ving åpner suksesshotell på Kypros neste sommer

Ving flyr direkte fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger til Kypros neste sommer.

Casa Cook på Kos

Det var knyttet stor spenning til åpningen av det lekre voksenhotellet Casa Cook på Rhodos i sommer. Suksessen var et faktum fra de første gjestene sjekket inn, og hotellet har fått skamros i norsk og internasjonal presse. I juni neste år åpner vi dørene til vårt andre Casa Cook, denne gang på greske Kos. Nettsidene er ikke klare ennå.

Les mer: Ving åpner luksuriøst bohemhotell i mai

Ving flyr direkte med SAS fra Oslo til Kos hver fredag i perioden 12/5-29/9.

Rekordmange nyheter fra distriktene

 • Ålesund – Mallorca
 • Bergen – Parga og Kroatia
 • Evenes – Mallorca
 • Haugesund – Mallorca
 • Molde – Rhodos
 • Stavanger – Gran Canaria
 • Tromsø – Mallorca
 • Trondheim – Bulgaria og Kroatia
 • Torp – Kreta

Nyhetene utgjør totalt nesten 30 000 reiser.

Vekst i regionene

 • Evenes +1381 %
 • Ålesund +215 %
 • Tromsø +185 %
 • Molde +100 %
 • Haugesund +100 %
 • Trondheim +49 %
 • Bergen +25 %
 • Stavanger + 7 %

Vokser mest

1. Kroatia + 114 %
2. Parga + 100 %
3. Mallorca + 22 %
4. Kreta (Chania) + 10 %

Totalt har Ving lagt opp til å selge drøyt 240 000 sommerreiser neste år. Det er en økning på 10 prosent fra sommeren 2016.

Største reisemål hos Ving

1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodos4. Gran Canaria
5. Varna (Bulgaria)

Kommentarer