Det nordiske PR- og representasjonsbyrået Related har i oktober lansert et helt nytt representasjons- og salgsbyrå – Nordic Travel Rep. – som med base i Stockholm tilbyr representasjon og salg på det nordiske markedet. Det nye byrået, som spesielt vil fokusere på hoteller og DMC-er, har nettopp gjort avtaler med sine første kunder.

Grand Resort Lagonissi syd for Athen (bildekilde: nordic travel rep/related.dk)

PR- og representasjonsbyrået Related, som har eksistert siden 2003, og hvis kunder primært er reisemål og luksushoteller, har siden byråets start hatt en strategisk tilnærming til kommunikasjon og representasjon. Men på grunn av en økende etterspørsel etter ren salgskompetanse har Related nå lansert et nytt byrå, Nordic Travel Rep., med hovedfokus nettopp på dette.

– De fleste av kundene våre har en svært strategisk og langsiktig markedstilnærming med fokus på styrking av merkevare og image, og på den måten å tiltrekke besøkende. Relateds kunder ønsker selvsagt konkrete resultater også, men vi har lenge hatt et ønske om å kunne tilby et skarpere salgsprodukt til de mange kundene – særlig hoteller og DMC-er – som gjennom årene har henvendt seg med et ønske om raskere resultater. De har etterspurt en nordisk representant med fokus på salg, bookinger og leads, forklarer direktør og partner i Related og nå også Nordic Travel Rep.,Henrik Koch, og fortsetter:

– Den salgskulturen som kreves for å skape raske resultater, vil ofte kollidere med en kultur som er fundert på strategisk merkevarebygging og kommunikasjon. Derfor gir det for oss god mening å dele det opp i to separate byråer.»
Samme tjenester – forskjellig fokus

Henrik Koch (bildekilde: nordic travel rep/related.dk)

I Related vil man akkurat som til nå tilby salg, trade og MICE som en integrert del av hovedytelsen: nordisk representasjon. På samme måte vil Nordic Travel Rep. også tilby PR og markedsføring – som er blant Relateds spisskompetanser – men det blir som et supplement.

– I Nordic Travel Rep. vil PR være en understøttende aktivitet for å skape salgsresultater. Når man effektivt skal skape kortsiktig ROI, krever det et litt annerledes oppsett både når det gjelder administrasjon og medarbeidere. Dette oppsettet mener vi nå at vi har fått på plass i en ny konstruksjon som selvsagt lener seg på den erfaringen vi i Related har samlet opp gjennom våre mange år i bransjen, og den enorme kunnskapen vi har om nordiske reisende via våre årlige markedsanalyser, forklarer Henrik Koch om forskjellen mellom de to virksomhetene.

Elounda Bay Palace på Kreta (bildekilde: nordic travel rep/related.dk)

En liten håndfull av Relateds eksisterende hotell- og DMC-kunder overføres til den nye virksomheten, men de første nye kundene er også på plass. Blant disse er Orient Tours fra De forente arabiske emirater. Som DMC i De forente arabiske emirater ønsker selskapet å komme i kontakt med den nordiske reisebransjen, og passer dermed perfekt inn i det nye oppsettet.

Kjent ansikt i front

Til å drive den nye virksomheten har Related funnet den perfekte profilen i egne rekker: Natalie Stavrakos, som har vært ansatt siden 2016 og primært har jobbet med salg, trade og MICE. Hun vil i en overgangsperiode fortsatt ha mindre oppgaver i Related, men hennes primære fokus blir nå å drive Nordic Travel Rep., betjene virksomhetens kunder og ta dialogen med de nye.

Natalie Stavrakos (bildekilde: nordic travel rep/related.dk)

– Natalie har via sitt sterke engasjement og sin resultatorienterte tilnærmelse til representasjon vist seg å være den perfekte profilen til å sparke en virksomhet som Nordic Travel Rep. i gang. På den måten sikrer vi samtidig at den kulturen og de arbeidsrutinene som har vært med på å gi Related så stor suksess, på naturlig vis blir med over og integreres i den nye virksomhetens DNA. Vi ser allerede nå at det er stor etterspørsel etter det produktet Nordic Travel Rep. tilbyr, så vi håper å kunne omsette den store interessen til nye ansettelser i løpet av 2019,» avslutter Henrik Koch.

Du kan lese mer om Nordic Travel Rep HER eller  på instagram @nordictravelrep  – Du kan lese mer om Related HER 

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Blau Hotel i Porto Petro på Mallorca (bildekilde: nordic travel rep/related.dk)

Kommentarer