Hytteferie i Danmark er førstevalget for stadig flere europeere, viser nye tall. Nordmenn som vurderer å leie til sommeren bør ikke vente for lenge, råder bransjefolk.

Molboenes “hovedstad” Ebeltoft og Djursland er Novasols mest populære destinasjon i Danmark, fulgt av NordJylland og Legoland (Foto: ©otoerres)

– Bestillingslistene for gode feriehus i Danmark fyller seg fort opp, spesielt for juli. Denne trenden ser ut til å forsterke seg inn mot sommeren 2020, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge.

Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger, og har allerede registrert en økning på 15 prosent i bookingene til Danmark neste sommer. Tidligbestillingene fra norske gjester er opp fem prosent.

– Generelt er nordmenn tregere med å bestille enn for eksempel tyskere, og kan derfor lett risikere at de beste ferieboligene glipper, sier Buen.

Novasols feriehus D15015 i Danmark (bildekilde: novasol)

De siste to årene har Novasols danske feriehus vært helt fullbooket i fellesferien.

– Allerede i mars begynte utvalget for årets høysesong å bli begrenset. Bildet vi ser nå, tyder på at denne situasjonen kan inntreffe enda tidligere neste år.

Nordmenns førstevalg

Over halvparten av alle norske hytteturister velger Danmark. Djursland med Ebeltoft er aller mest populært, fulgt av Nordjylland med blant annet Løkken og Jammerbugten. Også Skagen og området rundt Legoland trekker svært mange nordmenn.

– Vi er langt fra alene om å sette Danmark på toppen av ønskelisten. Interessen er stor også i eksempelvis Sverige og Tyskland. I tillegg konkurrerer vi med danskene selv, som i utstrakt grad leier feriebolig i eget hjemland, sier Pia Buen.

Hennes råd er å fremskynde ferieplanleggingen, slik at valgmulighetene blir flere.

– Alternativt kan man legge oppholdet til uker utenom den aller travleste perioden, for eksempel tidlig i juni eller slutten av august, men dette passer jo ikke like godt for alle.”

2,33 millioner overnattinger

Til sammen tilbringer nordmenn om lag 2,33 millioner overnattingsdøgn i Danmark årlig, ifølge Hege Fredlund Hoff, markedssjef i Visit Denmark.

Barnefamilier veier tungt i besøksstatistikken om sommeren, men mange av de norske feriegjestene er også voksne par.

– 30 prosent av de norske overnattingene skjer i leid feriehus. Denne boformen er populær også blant turister fra andre, europeiske land og foretrekkes i tillegg av mange dansker. Nærmere sommeren kan det derfor bli færre valgmuligheter. Drømmehuset må man booke så tidlig som mulig, sier Hege Fredlund Hoff.

Flere relaterte saker finner du HER, HER, HER og HER

Kommentarer