München-baserte Ruby Group har nettopp satt i gang med byggingen av flere nye hoteller, deriblant i London, Genève, München, Wien og Stuttgart. Alle prosjektene gjennomføres med utgangspunkt i hotellgruppens «lean luxus»-filosofi, som i tillegg til å sikre gjestene et attraktivt produkt til en fordelaktig pris også medfører lavere risiko for selskapets investorer og forretningspartnere.

Ruby Zoe - Notting Hille - Ruby Hotels - London - Storbritannia
Ruby Zoe blir navnet på Ruby Hotels tredje etablering i London (bildekilder: ruby-hotels.com/related.dk)

Den München-baserte hotellgruppen Ruby Group har nettopp offentliggjort planer for flere nye europeiske hotellprosjekter. 

Tredje Londonhotell på tegnebrettet

Blant de nye prosjektene er ikke mindre enn to hoteller i London. Disse kommer i kjølvannet av hotellgruppens første Londonhotell, Ruby Lucy, som åpnet i det pulserende South Bank-området tidligere i år. I 2022 kommer så Ruby Stella i det kreative tidligere industriområdet Clerkenwell.

Det tredje hotellet i den britiske hovedstaden åpner i sjarmerende Notting Hill i slutten av 2023 og har fått navnet Ruby Zoe.

Et av rommene i Ruby Lilly i München (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Nytt hotell sentralt i Genève

I tredje kvartal neste år åpner Ruby Group også sitt første sveitsiske hotell. Dette skjer i landets største by, Zürich, og det er dessuten offentliggjort planer om et Ruby-hotell også i Genève. Åpningen vil finne sted i begynnelsen av 2022.

Hotellet får adresse midt mellom byens to handlegater, rue du Marché og rue de Rhône, bare 200 meter fra innsjøen og få minutter fra den historiske bydelen.

Wien-hotell utvides med større rom for lengre opphold

Også i Østerrike er det utvidelser på tegnebrettet. Her vil det eksisterende hotellet Ruby Lissi, som åpnet i hjertet av Wiens historiske sentrum i 2017, utvides med 64 nye rom, noen av dem i form av den større romtypen «RESIDENT».

Frokostbuffet i Ruby Lissi, Wien (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Resident-rommene er utviklet med tanke på reisende som ønsker å bo på hotellet i lengre perioder, og de byr på større garderobe, et lite kjøleskap, kaffetrakter og tilgang til kjøkken og loungeområde i toppetasjen. I tillegg har hotellet, som ligger i et tidligere kloster fra 1700-tallet, en takterrasse og enda en bar. Prosjektet forventes å stå ferdig innen utgangen av 2021.

Nytt Stuttgart-prosjekt med hotell og kontorfellesskap i ett

Nylig offentliggjorde hotellgruppen også åpningen av sitt første hotell i Stuttgart våren 2023. Her samler Ruby for første gang et hotell og et kontorfellesskap under samme tak – i det sentralt beliggende kjøpesenteret Gerber.

Ruby Stuttgart - Ruby Hotels - Lean Luxury
Ruby Hotels første hotell i Stuttgart vil holde til i denne bygningen. Hotellets navn er ennå ikke bestemt (Foto: Tomisalv Vukosav)

Prosjektet vil huse 153 rom i ulike størrelser samt 1700 kvadratmeter med kontorlokaler. Det nye Stuttgart-hotellet, som ennå ikke har fått navn, er gruppens tiende prosjekt i Tyskland og en del av en ambisiøs utviklingsplan som omfatter til sammen 17 nye prosjekter innen 2023.

«Lean luxury» gir lavere risiko

Alle hotellene blir bygget med fokus på det Ruby Group kaller «lean luxury»: Ved å nådeløst kutte ut alt overflødig kan Ruby tilby både perfekt beliggenhet og hotellopplevelser av høy kvalitet til en tilgjengelig pris. I tillegg gir forretningsmodellen en fordel for selskapets investorer og samarbeidspartnere.

– Vi gjør luksus mer tilgjengelig ved å begrense oss til et relativt lite areal og kutte ut alt som er unødvendig – noe man kjenner fra for eksempel luksusyachter. Ved hjelp av teknologi planlegger, bygger og organiserer vi oss også på en annen måte enn tradisjonelle hoteller. For eksempel planlegger og bygger vi på en veldig modulær måte, og så langt det er mulig, sentraliserer og automatiserer vi alle prosessene som finner sted ‘bak kulissene’ – for eksempel administrasjon og innkjøp. Det gjør det mulig å tilby gjestene luksushotellopplevelser til en overkommelig pris; og det betyr også lavere risiko for samarbeidspartnerne våre. Dette er spesielt fordelaktig i de uforutsigbare tidene vi er i nå, forklarer grunnlegger og administrerende direktør Michael Struck i Ruby Group.

Michael Struck – Ruby Hotels grunnlegger og toppsjef (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Les mer om Ruby Hotels HER

Les også: Tyske Ruby Hotels åpner sitt første “Lean Luxury-hotell” i LondonRuby Hotels valgte Helsingfors til sitt første nordiske hotellprosjekt

Baren i Ruby Coco i Düsseldorf (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Kommentarer