Helsingfors blir hjemby for München-baserte Ruby Hotels debut på det nordiske markedet. Det nye hotellet vil, i likhet med gruppens øvrige overnattingsteder, følge den såkalte «Lean Luxury»-filosofien. Prosjektet gjennomføres i samarbeide med finske ICON Real og forventet åpning blir i begynnelsen av 2021.

Ruby Hotels etablerer seg i Kruunuhaka-området som er den eldste bydelen i den finske hovedstaden (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Den München-baserte hotellgruppen Ruby Hotels, som ble grunnlagt i 2013 og i dag driver seks hoteller, har nettopp presentert sitt første nordiske prosjekt: et nytt hotell i Finlands hovedstad Helsingfors.

Det nye hotellet skal ligge i en historisk bygning fra 1800-tallet i
Helsingfors sjarmerende Kruununhaka-område – et område kjent for sin flotte art-nouveau-arkitektur.

Rubys første nordiske hotell skal åpnes i denne bygningen fra 1885 (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Med en sentral beliggenhet mellom togstasjonen og det hippe Kallio-området er gjester på hotellet kun en kort gåtur unna byens hotspots som f.eks. havnen, markedsplassen, katedralen og hjertet av byens natteliv, Tori-området.

En sterk debut på det nordiske markedet

For å stable Rubys første nordiske prosjekt på bena samarbeider gruppen med eiendomsselskapet ICON Real Estate – en finsk aktør med base i Vaasa og med en imponerende portefølje av prosjekter i Helsingfors sentrum.

Rom i Ruby Leni i Düsseldorf (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Det første finske og nordiske Ruby-hotellet skal ligge i et historisk bygningskompleks bestående av et hovedhus og et anneks (Mariankatu 23 og Maneesikatu 7). Disse skal huse i alt 142 rom, et bar- og frokostsområde, en paviljong på gårdsplassen samt en utendørsterrasse.

– Og som det første av våre hoteller får hotellet i
Helsingfors, i tråd med finske tradisjoner, selvfølgelig også en sauna,
forteller grunnlegger og direktør hos Ruby Hotels, Michael Struck.

Michael Struck – Ruby Hotels grunnlegger og toppsjef (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Del av et historisk luksusboligkompleks

Kruunuhaka-området er den eldste bydelen i
Helsingfors, og bygningen som skal danne grunnlaget for hotellet, ble oppført i 1885.

I området ligger flere historiske bygninger, f.eks. presidentpalasset. Ruby-hotellet oppføres som en del av et større eiendomsprosjekt på 10 000 m2, som i tillegg til hotellet skal omfatte 50-60 luksusleiligheter i forskjellige størrelser – fra studioleiligheter til 4-romsleiligheter.

Baren i Ruby Coco i Düsseldorf (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

En «minimalistisk» form for luksus

I likhet med hotellgruppens andre hoteller skal også det nye hotellet være i tråd med Rubys «Lean Luxury»-filosofi. Ved å nådeløst kutte ut alt overflødig kan Ruby tilby både en perfekt beliggenhet, møbler av høy kvalitet og en pen design til en tilgjengelig pris.

Et av rommene i Ruby Lilly i Wien (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

– Vi gjør luksus mer tilgengelig ved å begrense oss til et relativt komprimert areal og kutte ut unødvendigheter – slik man kjenner det fra f.eks. luksusyachter. Og ved hjelp av teknologi planlegger, bygger og organiserer vi oss på en annen måte enn tradisjonelle hoteller. Eksempelvis planlegger og bygger vi på en veldig modulær måte. Så godt det lar seg gjøre, sentraliserer og automatiserer vi alle prosessene som finner sted «bak kulissene» – f.eks. administrasjon og innkjøp, forklarer Michael Struck.

Allikevel prioriterer han å designe og utsmykke hvert hotell for seg for å gjenspeile lokale trender og tradisjoner.

Noe hotellene likevel har til felles, er den økologiske frokosten. Så godt det lar seg gjøre, kjøpes ingrediensene inn lokalt, og menyen er noe forskjellig fra by til by slik at det alltid er en lokal spesialitet med.

Frokostbuffet i Ruby Lissi, Wien (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Regnvannsdusjer og Marshall-forsterkere kan nevnes som øvrige standardfasiliteter på alle rom. Sistnevnte kan brukes som høyttaler til f.eks. mobiltelefonen, men det er også mulighet for å låne en elektrisk gitar i hotellets bar så man kan «jamme» på rommet.

Ni nye hoteller de neste to årene

Ruby forventer å åpne hele ni nye hoteller frem mot 2021. I tillegg til
Helsingfors åpner hotellgruppen også nye hoteller i bl.a. Shanghai, London, Zürich, Köln og Frankfurt.

Resepsjonen i Ruby Lilly i Wien (bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

For Ruby er det første finske prosjektet også gruppens debut på det nordiske markedet. Hotellgruppen ser et stort potensial for moderne og innovative konsepter som Ruby.

Hoteller og tidslinje

(bildekilde: ruby-hotels.com/related.dk)

Nettsidene til Ruby Hotels finner du HER

Kommentarer