Finnair gjenåpner rutene Helsingfors – Bergen og Helsingfors – Tromsø. Første avgang blir den 14. desember 2021 og rutene vil opereres av Widerøe. Salg av billetter og markedsføring er i regi av Finnair og flyvningene inkluderer Finnairs servicekonsept med både business- og økonomiklasse.

Widerøe - Embraer 190 - E2 - Passasjerfly
Finnairs ruter til Bergen og Tromsø vil bli operert med Widerøes Embraer 190 E2 (foto: ©otoerres)

Finnair opplevde stor suksess med flyvningene til Bergen og Tromsø da de første gang åpnet rutene i 2019. Nå er flyselskapet igjen klare for å fly både asiatiske turister og forretningsforbindelser til norske byer. Det blir tre ukentlige flyvninger til begge byene. Fra neste sommer økes frekvensen med daglige avganger, og samtidig gjenåpner de rutetilbudet til Trondheim.

Robert Lönnblad (bildekilde: Finnair)

– Vi er glade for å gjenåpne våre ruter til Bergen og Tromsø. Finner vil kunne glede seg over våre direkteruter til norskekysten, og vi er også veldig glad for å kunne tilby nordmenn forbindelser til Finnairs nettverk i Europa, Asia og USA, sier Finnairs sjef i Skandinavia, Robert Lönnblad.

Raskeste vei til Asia

Rutene til Bergen og Tromsø tilbyr en sømløs forbindelse til Finnairs europeiske nettverk, og Finnairs omfattende forbindelser til Asia og USA. Direkterutene fra Norge via Helsingfors er fremdeles raskeste vei mellom Norge og Asia, noe reisende med Finnair kan nyte godt av.

Økt reiseaktivitet

Etter lettelser i koronatiltakene har reiseaktiviteten i Norge økt. Antall passasjerer på innenlandske flygninger har økt med 42 prosent sammenlignet med fjoråret, i følge tall fra SSB. Finnair svarer etterspørselen med blant annet flyvninger via Helsingfors til shipping- og handelsbyene Seoul og Busan i Sør-Korea, Singapore, Shanghai, Hong Kong, Dallas og New York.

Viktig for Bergen og næringen

Finnairs gjenåpning av rutetilbudet til Bergen vil ha stor betydning for næringslivet og turismen i Bergen. Byen er en ettertraktet destinasjon med fjell og fjorder og Bryggen i Bergen som er på verdensarvlisten til Unesco. Handelsvirksomheten i byen har viktige forbindelser til Østen, og reiseglade bergensere drar til flere populære destinasjoner i Asia.

– Rutetilbudet til Finnair er veldig viktig for Bergen. Byen vår trenger flere hubber når næringslivet skal ut i verden. At bergensere kan fly den raskeste ruten til Asia via Helsingfors, er svært viktig for både shipping-, sjømat- og fornybar energi-bransjen. Også for universiteter og høyskoler som har internasjonale samarbeid, og ikke minst muligheten for fritidsreiser, sier Marit Warncke, adm. direktør i Bergen Næringsråd.

– Direkteflyvninger fra Bergen til Helsingfors og det å slippe å måtte reise innom Oslo, er svært hjelpsomt for byen og næringen, legger Warncke til.

Turistnæringen gleder seg også over gjenåpningen av flyvingene mellom Helsingfors og Bergen. Anders Nyland, reisedirektør i Visit Bergen sier:

– Finland er et spennende nærmarked for reiselivet i Bergen og på Vestlandet. Derfor er vi glade for at Finnair gjør oss til en lett tilgjengelig destinasjon for mange finner. Finnairs rute fra Helsingfors til Bergen gjør det mulig for oss å styrke Bergen som destinasjon både i det finske ferie- og fritidsmarkedet og ikke minst i det viktige møte- og konferansemarkedet.

Les også: Widerøe skal fly Finnair til Bergen og Tromsø (oktober 2017) – Ny direkte flyrute Trondheim – Helsingfors (mars 2019)

Les flere nyheter og artikler om Finnair HER og om Widerøe HER 

Kommentarer