Ryanair “forlater” Danmark. Tirsdag ble stasjonen i København lagt ned og det ene baseflyet flyttet til Kaunas i Litauen. Natt til lørdag er det også slutt for basen i Billund lufthavn.

Les også: Ryanair flytter Københavnbasen til Litauen

Ryanair strekker våpen for “den danske model” og forlater Danmark. Basen i København er allerede en saga blott og fredag er det slutt også i Billund. To av de tre baseflyene flyttes fra Jylland til London-Stansted og det tredje til Dublin. De ansatte flyttes til selskapets noen og sytti andre baser rundt om i Europa, skriver check-in.dk.

Flyttingen fra København førte til at en rute – til Bergamo (Milano),  ble nedlagt og en ny rute til og fra Kaunas i Litauen ble opprettet .

I Billund får kuttene mere dramatiske følger, noe som betyr slutten for to av selskapets 14 ruter på flyplassen. Det gjelder til Korfu og Chania i Hellas, som legges ned fra den 30 juli. Årsaken er at selskapet ikke har baser på de to destinasjonene. De andre rutene vil bli betjent fra selskapets baser i de aktuelle lufthavnene. Til vinteren vil Ryanair  også legge ned tre av sine fire ruter fra Billund: Malaga, Tenerife og Budapest. Kun ruten til London-Stansted vil bli opprettholdt.

For København er situasjonen anderledes. En rute ble nedlagt og erstattet med en annen. Dessuten vil det til vinteren bli åpnet to nye ruter fra den danske hovedflyplassen : Edinburgh i Skottland og Bologna i Italia.

Mens nedleggelsen vil få minimal innflytelse i København , så kan den få dramatiske følger i Billund- hvor Ryanair står for 20 prosent av trafikken. Her kan det bli oppsigelser.

Tidligere saker:

Kommentarer