Ryanair innklager konkursrammede airberlins “statslån” til EU-kommisjonen og de tyske konkurranse og kartellmyndighetene. Selskapet hevder at airberlin har “fabrikkert” sin insolvens til Lufthansas fordel og at Angela Merkels  regjering har vært med på notene.

Takeoff med airberlins Boeing 737-800 fra Düsseldorf Airport (©otoerres)

Ryanair har innklaget airberlin, Lufthansa og den tyske regjeringen til EU-kommisjonen, de tyske konkurransemyndighetene og til  Bundeskartellamt.

Det irske lavprisselskapet mener at omstendighetene rundt konkursen i airberlin bryter både med EU`s konkurranseregler og med reglene om ulovlig statstøtte.

Les også: Complaints Lodged With German And EU Competition Authorities

Ryanair hevder at den tyske regjeringen med sitt statsgaranterte 150 millioner euro store lån til airberlin egentlig gir en skjult støtte til   Lufthansa, slik at den tyske flygiganten kan overta et gjeldfritt airberlin og med det få monopol på det tyske markedet, noe som ifølge det irske lavprisselskapet  vil gi høyere billettpriser for tyske flyreisende.

Nå krever Ryanair – som jo har lang erfaring med anklager om ulovlig offentlig støtte, at EU og de tyske konkurransemyndighetene rydder opp i forholdene mellom airberlin, Lufthansa og den tyske regjeringen.

Les også: airberlin søker om konkurs

Les flere saker om airberlin HER, Lufthansa HER og Ryanair HER 

Kommentarer