Det irske lavprisselskapet Ryanair planlegger kutt i antall baser, samt i sine ruter til og fra Spania. Årsaken skal være usikkerheten rundt Brexit.

Ryanair er suverent største operatør på Alicante-Elche Airport (bildet) med en tredel av passasjerene – DVS godt over fem millioner reisende årlig (foto: ©otoerres)

Ryanair vurderer nedtrapping i Spania som en følge av usikkerheten rundt Brexit. Hvilke ruter og baser som kan bli nedlagt skal ikke være klart ennå, men det blir kutt i rutetilbudet til og fra Storbritannia, melder SI- Spania i Dag.

Usikkerheten rundt Brexit vil føre til færre britiske turister i Spania. Det merkes allerede av hotellene i Benidorm som har langt færre sommerbestillinger enn i fjor.

Ryanair fraktet 49.5 millioner reisende til og fra spanske flyplasser i 2018. Det var 11 prosent flere enn året før. For 2019 regner selskapet med en passasjerøkning på rundt tre prosent i Spania.

Ryanair er ikke alene om å trappe ned i Spania. Tidligere i år meldte Norwegian at selskapet kutter i enkelte ruter og legger ned tre av sine spanske baser: Mallorca, Gran Canaria og Tenerife. Dette som et ledd i spareplanen #Focus2019.

Les også: Norwegian kutter i spanske ruterSeks Norwegianbaser legges ned ( begge januar 2019)

Flere saker om Ryanair finner du HER

Kommentarer