Sabi Omakase i Stavanger er kåret til “Årets Restaurant i Norden” av “Den danske Spiseguide“. Prisen ble vunnet i skarp konkurranse med andre restauranter fra Danmark, Finland, Island og Sverige. Blant de tidligere vinnerne finner vi kjente størrelser som Noma, Geranium, Henne Kirkeby Kro, Maaemo, Koks og Mathias Dahlgren.
Langt inne i Pedersgadå i Stavanger – ja, nesten helt inne i “varmen” og midt imellom Love Shop, thai og kebabsjappene, ligger det en bitteliten restaurant med plass til et ti-talls gjester: Sabi Omakase.
Søndag den 14. mai ble dette lille spisestedet i Stavangers østre bydel kåret til “Årets Restaurant i Norden” av “Den danske Spiseguide”. Det skjedde under “The Nordic Prize galla fest” på Kurhotel Skodsborg utenfor København.
Les også: Første Michelinstjerne til Pedersgadå i Stavanger
Sabi Omakase vant prisen i sterk konkurranse med Vollmers fra Sverige, Olo fra Finland), Matur & Drykkur fra Island og Clou fra Danmark.
Utmerkelsen “Årets Restaurant i Norden”setter den lille restauranten fra Pedersgadå i samme kategori som trestjernersrestaurantene Geranium og Maaemo, samt verdenskjente Noma — alle tidligere vinnere av den prestisjetunge matprisen.
Les også: Argentinsk Barcelonastjerne til Gladmat 2015 (2015)
Sabi Omakase ble åpnet sommeren 2015 og fikk sin første Michelinstjerne og vel halvannet år senere – i februar 2017. Restauranten er også listet i The White Guide Nordics.
Bak kåringen “Årets Restaurant i Norden” står “Den danske Spiseguide” som hvert år gir ut publikasjonen “66 Best Restaurants — nordic countries”
Les også: Stavanger verdens beste sushiby — To blant de fire beste i Sushi World Cup 2016