Aena`s ansatte ved Aeropuerto Murcia San Javier vil ikke overføres til den nye Corvera-flyplassen. Årsaken skal være frykt for å miste opparbeidede rettigheter.

Corveraflyplassen har stått ferdig og klar til bruk i flere år. Politisk og økonomisk uenighet har ført til at flyplassen ikke er blitt tatt i bruk. Nå kan det gå mot en løsning. (Screenshot: airm.es)

Aena`s rundt 70 ansatte ved MJV-Murcia San Javier ønsker ikke å bli med på flyttelasset til den nye Corvera-flyplassen. De vil heller overføres til Alicante-Elche Airport når MJV legges ned og trafikken flyttes til den nye flyplassen, melder Spaniaavisen.

Les også: Corvera åpnes — Murcia San Javier legges ned i 2018

Årsaken er usikkerhet rundt organiseringen av driften ved nye Región de Murcia International Airport i Corvera, forteller  representanter for fagforeningen CCOO til avisen La Opinion de Murcia

Det statlige flyplassselskapet Aena vil – ifølge fagforeningen, opprette et eget selskap som skal stå for driften av den region-eide flyplassen i Corvera. Det har ført til frykt for tap av opparbeidede rettigheter blant de Aena-ansatte ved MJV. De ønsker seg derfor til “hovedflyplassen “ ALC- Alicante-Elche Airport, rundt 70 kilometer lenger nord på Costa Blanca.

Les også: 250 demonstrerte mot nedleggelse av MJV — Murcia San Javier Airport

Fra de ansattes demonstrasjon mot Corveraflyplassen i februar 2017 (bilde: ©otoerres)

Les også: Murcia San Javier kåret til beste flyplass for andre år på rad - British Airways med premiere på nedleggingstruede Murcia San Javier

Les flere nyheter om Murcia San Javier HER,   om  Corveraflyplassen HER, og om Corvera Airport HER (Wikipedia)

Terminalbygget på MJV – Murcia San Javier. Flyplassen skal etter planen legges ned for sivil passasjertrafikk når den nye regionlufthavnen ved Corvera åpnes i 2018 (foto: ©otoerres)

Kommentarer