Trykkfall i kabinen var årsaken til at et SAS-fly søndag måtte sikkerhetslande på flyplassen i Goose Bay i Canada. Det var 196 passasjerer ombord i flyet som var underveis fra Chigaco til København da det mistet kabintrykket. Selskapet har sendt et ekstrafly for å hente de strandsatte passasjerene, samt en mekaniker som skal undersøke flyet.

SAS rute SK944 var underveis fra Chicago (ORD) til København (CPH) da flyet plutselig mistet kabintrykket i 10.500 meters høyde over det østlige Canada. Pilotene fulgte prosedyrene og gikk ned til 4.500 meters høyde iløpet av noen få minutter, mens kursen ble satt mot nærmeste lufthavn, som var Goose Bay (YYR) i Labrador, Canada – rundt 2400 kilometer fra Chicago.

Selve landingen på den avsidesliggende canadiske flyplassen gikk uten problemer og de 196 passasjerne ble møtt av sikkerhetspersonale på flyplassen.

SAS sendte umiddelbart en mekaniker med selskapets rutefly som skulle fra København til Boston søndag. Det ble også sendt et nytt fly for å hente de 196 passasjerene i Goose Bay. Ekstraflyet vil ta av fra den canadiske flyplassen mandag morgen og er ventet til København klokken 16.00.

Det aktuelle flyet var av typen Airbus A 340-313 og bar registreringsbokstavene LN- RKP

Kilder:dr.dk, bt.dk, flyprat.no, flightradar24

Kommentarer