Idag – mandag den 20. april, ble SAS sin flyrute mellom Aalborg og København gjenåpnet etter en pause på noen uker i kjølvannet av coronakrisen. Det blir i første omgang to daglige avganger morgen og ettermiddag fra begge de to byene.

Aalborg lufthavn - SAS
SAS-fly i Aalborg lufthavn (©otoerres)

SAS stanset flyvningene mellom København og Aalborg den 6. april som en følge av sviktende etterspørsel i kjølvannet av coronakrisen. Nå er Danmarks største innenriks flyrute igjen på vingene. Dette mye takket være et initiativ fra pendlerne og næringslivet i den nordjyske hovedstaden.

Etter en dialog mellom SAS og Aalborg lufthavn ble det besluttet å starte opp flyvningene to uker før planlagt – idag mandag 20. april.

– Vi har haft en frugtbar dialog med Aalborg Lufthavn om, hvordan vi bedst kan imødekomme den voksende efterspørgsel, der forventes i den kommende tid, sier koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen.

– Vi håber også, at genoptagelsen af betjeningen af ruten kan medvirke til at styrke grundlaget for den gradvise åbning af Danmark”.

Både Aalborg Lufthavn og SAS har forventninger til at eterspørselen vil stige når Danmark “gjenåpnes” og flere aktiviteter gjenopptaes.

– Det er glædeligt, at SAS genoptager betjeningen af ruten mellem Aalborg og København. Der er for rigtig mange rejsende ikke et brugbart alternativ til flyet. Det har den midlertidige lukning af ruten med al tydelighed vist, sier direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Jeg er derfor også overbevist om, at der nu vil være stor opbakning til genoptagelsen af betjeningen af vores vigtige indenrigsrute, slutter han.

Flere relaterte saker finner du HER, HER og HER

Kommentarer