SAS er tilbake på “tronen” som Skandinavis største flyselskap. Nærmere 2,6 millioner passasjerer  fløy med selskapet rutefly i september og det er nesten 200.000 flere enn konkurrenten Norwegian som var størst i både juli og august. 

SAS-chef Rickard Gustafson (foto: ©otoerres)

SAS-chef Rickard Gustafson (foto: ©otoerres)

Totalt 2,58 millioner passasjerer reiste med SAS sine rutefly i september. Det er en nedgang på 0,6 prosent i forhold til samme måned ifjor. Med chartertrafikken kom det totale passasjertallet opp i 2,72 millioner.  Kabinfaktoren på ruteflyene gikk opp med 0.6 prosentpoeng til 77,2 prosent, mens økningen i RPK (betalte setekilometer) var på 0,6 prosent  og ASK  (tilbudt kapasitet) var 0,1 prosent lavere enn i september 2014.

— Vår nya linje mellan Stockholm och Hongkong har tagits emot mycket positivt av våra kunder. Under september har vi också fått leverans av två helt nya Airbus A330E. Vi gläds åt att kunderna uppskattar våra produktinvesteringar och arbetar samtidigt vidare med att ytterligare effektivisera vår produktion så att vi kan fortsätta att investera i erbjudandet till våra kunder, sier SAS-sjef  Rickard Gustafson i en kommentar. 

Les også: 2,6 miljoner resenärer flög med SAS i september

Den interkontinentale trafikken hadde en økning i RPK på 2,9 prosent og ASK med 5,6 prosent. I Europa og den intraskandinaviske trafikken var det nedgang med 0.5 prosent i RPK og 3,7 prosent i ASK. Innenlandstrafikken  hadde også nedgang med 0,6 prosent i RPK og  0,4 i i ASK.

Chartertrafikken hadde en økning på 3.8 prosent til 140.000 reisende, kabinfaktoren økte med 1,6 prosentpoeng til 95.2 prosent, mens RPK gikk opp 2,4 prosent og ASK 0,7 prosent.

Yielden for august (rapporteres én måned på etterskudd) økte med 1,2 prosentpoeng til 0.89 SEK (svenske kroner) og PASK med 0,3 prosent til 0,71 SEK.

Relaterte saker: Norwegian pluss ni prosent i september 

 

Kommentarer