Lørdag den 26. oktober starter SAS en ny direkte flyrute mellom Oslo og Ukrainas hovedstad Kyiv (Kiev). Ruten vil bli operert tre ganger i uken. – Denne ruten vil gi norske reisende enklere tilgang til den ukrainske hovedstaden. For nærings- og reiselivet i begge land vil dette bety mange nye muligheter, sier Jasper Spruit som er trafikkdirektør i Avinor.

Kyiv er med sine vel 2.9 millioner innbyggere (2017) den åttende største byen i Europa. Den ble grunnlagt i år 482 e.Kr. og er en av de eldste byene i Øst-Europa. (Pressebilde: SAS)

Som eneste flyselskap vil SAS fra slutten av oktober tilby en ny helårsrute mellom Oslo og Kyiv. Første avgang blir den 26. oktober, og ruten vil flys tre ganger per uke – hver tirsdag, torsdag og lørdag.  

– Etter at ukrainske statsborgere ikke lenger trenger visum for å besøke Schengen-land, har antall flyreiser mellom Ukraina og resten av Europa økt kraftig. I 2018 fløy ca. 60% flere passasjerer mellom Norge og Ukraina enn de to foregående årene. Dette ligger til grunn for at vi nå åpner ny rute til den vakre byen Kyiv, sier Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS.  

Badestrand ved elven Dnjepr som renner i gjennom Kyiv. Bildet ble tatt på begynnelsen av 70-tallet da Ukraina fremdeles var en del av Sovjetunionen (arkivbilde: ©otoerres)

Nyheten om den nye flyruten mellom Oslo og Kyiv ble mottatt med glede på den ukrainske ambassaden i Norge. Ruten vil bety mye for samarbeidet mellom Ukraina og Norge sier ambassadør Viacheslav Yatsiuk.

– Dette har vi ventet lenge på og er et tydelig tegn på det styrkede samarbeidet mellom Ukraina og Norge de siste årene. Samtidig tror vi en direkterute vil bidra til å styrke de forretningsmessige, kulturelle og akademiske relasjonene mellom landene. Norske reisende får også enklere reisevei til mange flotte ukrainske byer.

Den økte etterspørselen er også et resultat av at Ukraina har blitt et populært og kostnadsvennlig reisemål blant europeiske turister.

Les mer om Ukraina HER og HER

Kyiv regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisentre. Det er en grønn by med mange parker og historiske attraksjoner. Grotteklosteret og St. Sofia-katedralen er begge på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Fra Kyiv kan også Tsjernobyl besøkes. 

Les mer om Kyiv HER

Sophia Square med Sofiyivskyikatedralen ble bygget for nesten 1000 år siden – reist i 1036, og er en av de mest unike plassene i Kyiv. Det er også tatt med på UNESCOs verdensarvliste som et at de “Seven Wonders of Ukraine”. (Pressebilde: Avinor/SAS)

Rutetider Oslo-Gardermoen (OSL) – Kyiv-Borispil (KBP)

  • OSL-KBP 09:30-13:10 
  • KBP-OSL 14:00-15:50

Nettsidene til Oslo lufthavn og Kyiv-Borispil finner du HER og HER

Billettene til den nye flyruten mellom Oslo og Kyiv ble lagt ut for salg tirsdag 21. mai og koster fra 699 kr én vei. Ruten kommer til å flys med Boeing 737-700 med 141 seter, noe som gir ca. 23.000 seter på årsbasis.  

Nyheter i vinterprogrammet 2019/2020 omfatter også nye ruter fra Stockholm til Luxemburg og København til Torino. Begge ruter har gode forbindelser til/fra flere byer i Norge.

Les også: SAS åbner ny direkte rute København — TorinoSAS opens a new direct route to Luxembourg

SAS flyr i løpet av vinteren til 110 destinasjoner fra Norge, Sverige og Danmark. Mange av rutene flys med de nye A320neo-flyene som er markedets mest miljøvennlige fly.

Totalt tilbyr SAS 17,3 millioner seter i løpet av vinterprogrammet som varer fra 27. oktober-28. mars.

Flere saker om SAS finner du HER

Kommentarer