SAS starter flyvninger til nye Scandiavian Mountains Airport (SCR) som ligger i Sälen, Sverige nær Trysil i Norge. Selskapet vil i vintersesongen 2019-2020 fly direkte til den nye flyplassen fra København, Ålborg og London. Herfra det kort vei til vel 250 skibakker i både Sverige og Norge. De nye rutene gjør det mulig for danske, skånske og britiske snøentusiaster å komme til Skandinavias ledende vintersportområde på en helt ny måte.

Slik blir den nye Scandinavia Mountains lufthavnen som den 22. desember 2019 åpnes mellom Trysil i Norge og Sälen i Sverige (bildekilde: scandinavianmountains.no)

Fra nyttårshelgen vil SAS tilby totalt fire nye ukentlige flyvninger til og fra Sälen/Trysil. Rutene fra Danmark og Storbritannia betjenes i vintersesongen frem til påske.

Med over 250 løyper i SkiStars anlegg innenfor 25-40 minutters transporttid fra flyplassen gir de nye SAS-rutene helt nye muligheter for å komme til de skandinaviske skistedene og fjellområdene i Sälen og Trysil.

Samtidig inngår SAS og Skistar et strategisk partnerskap som blant annet kommer til å forenkle bestillingen av skireiser.

– Det er svært gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv tidtabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skiløp og andre vinteropplevelser i de svenske og norske fjellene er noe mange ønsker seg. Vi kommer til å fortsette å utvikle samarbeidet med SkiStar for å styrke tilbudet til våre reisende ytterligere og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren, sier Karl Sandlund, som er kommersiell direktør i SAS.

Flytiden fra København og Ålborg til Sälen/Trysil er cirka én time og 20 minutter, mens flytiden fra London er godt og vel to timer.

Flere saker om SCR – Scandinavian Mountains Airport finner du HER

SAS Airbus A 320neo (bild: sas.ab)

SAS vil trafikkere Scandinavian Mountains Airport (SCR) med start den 29. desember fra Danmark og den 28. desember fra Storbritannia. De nye rutene blir fløyet med SAS’ nye Airbus 320neo-fly, som er markedets mest støysvake og mest drivstoffeffektive fly, og som reduserer CO2-utslippet med opptil 18 %.

Sälen, Sverige

Bare 25 minutter fra Scandinavian Mountains Airport ligger Sälen, Sveriges største skiområde, som består av fire deler, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället.

Totalt er det over 100 løyper i området. Bortsett fra skiløp er det også underholdning for familien i form av badeland, fotturer og shopping. I området er det flere ulike typer av hoteller og over 50 restauranter.

Les mer om Sälen HER og HER

Trysil, Norge

Norges største skiområde, Trysil, ligger 40 minutters reise fra Scandinavian Mountains Airport. Her er skiløp på alle nivåer, og området er kjent for velpreparerte løyper. Området består av fire sammenhengende skiområder som alle ligger omkring Trysilfjellet.

Trysil har i flere år på rad blitt kåret til Norges beste skisted. I området er det mange kjente restauranter og hoteller som alle ligger i tilknytning til bakkene.

Les mer om Trysil HER og HER

Kommentarer