SAS starter en ny direkterute mellom Tromsø og Brüssel. Ruten startes som en direkte respons på den økte internasjonale interessen for byen Tromsø og Norges nordlige landsdel.

SAS vil fly med en Boeing 737-800 på lørdager fra januar til mars. Vinterperioden anses å være en spesielt attraktiv periode å besøke Nord-Norge, så SAS har gjort avtaler med aktører i reiselivet som vil bringe mange turister til «Nordens Paris», Tromsø.

– Nord-Norge med Tromsø i spissen opplever en stadig økende internasjonal oppmerksomhet for sin vakre natur og sitt eksotiske miljø, så SAS forbedrer rutetilbudet ytterligere i samsvar med etterspørselen, sier Torbjørn Wist, konserndirektør for finans i SAS.

SAS er i samarbeid med blant andre turoperatøren Nordic i Belgia i forbindelse med denne satsningen som er meget relevant for turistmarkedet i BeNeLux-landene.

Les også: SAS launches new direct route from Brussels to Tromsø

Gjennom året bringer SAS flere tusen reisende fra Asia og USA til landsdelen, og med denne direkteforbindelsen forsterker SAS forbindelsene til/fra Europa ytterligere. SAS opplever også at direkterutene fra København og Stockholm til Tromsø er sterke ferdselsårer gjennom luften for reisende fra hele Star Alliance nettverket.

SAS forventer å fly nærmere 100.000 passasjerer mellom Tromsø og Europa i vinterprogrammet fra november 2019 til mars 2020. 

Flere saker om SAS finner du HER

Les også: Tromsø lufthavn bygges ut for en halv milliardWiderøe skal fly Finnair til Bergen og TromsøWizz Air med ny direkterute Tromsø – GdanskSAS åbner ny rute København – Tromsø Helvetic og Transavia til TromsøFørste Lufthansafly Frankfurt – Tromsø

Kommentarer