SAS vant avtalen med Forsvaret i Norge i konkurranse med Norwegian. Avtalen har en totalverdi på ca. én milliard norske kroner fordelt på fire år. Forsvarskontrakten er en av de største avtalene som flyselskapene konkurrerer om, og SAS var best i alle tildelingskriteriene.

Kontrakten med Forsvaret omfatter i overkant av 350.000 flyreiser per år, og fører også til at SAS kommer tilbake til Bardufoss med tre daglige avganger.

– Vi gleder oss over at Forsvaret har valgt SAS som leverandør av flytjenester, og vi ser det som en ekstra anerkjennelse at vårt selskap var best i alle tildelingskriteriene, sier finansdirektør i SAS, Torbjørn Wist.

Kontrakten som har en varighet på fire år vil også bidra til at eksempelvis SAS’ flyruter fra Oslo til/fra Bergen, Trondheim, Bodø og Evenes vil styrkes som følge av passasjervolumet.

Avtalen trer i kraft fra 1. februar 2020, og fra neste høst vil markedets mest miljøvennlige fly på kort- og mellomdistanse, Airbus 320 neo, fases inn i det norske rutenettverket, og med det også forbedre kvaliteten på flytilbudet ytterligere.

Flere saker om SAS finner du HER, mens flere saker om storkundeavtaler finnes HER

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Kommentarer