Scandic åpner i 2021 et nytt hotell på Sortland i Vesterålen. Dette blir kjedens fjerde etablering i Lofot-regionen. Prosjektet er et samarbeid mellom Scandic og Nordic Management AS.

Scandics nye hotell på Sortland sett fra syd mot nord. I bakgrunnen Sortlandsbrua på E85 (illustrasjon/bildekilde: scandic hotels)

– Vi ser frem til å styrke posisjonen vår ytterligere i nord med et helt nytt hotell på Sortland. Vi tror at dette hotellet, med sin fantastiske beliggenhet, vil etableres som det nye nummer én hotellet på Sortland og i regionen. Dette blir vårt fjerde hotell i Lofot-regionen, som er et stort satsningsområde for oss. Hotellet blir samtidig en av de største reiselivsarbeidsplassene i byen, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Blir det største hotellet i Vesterålen og regionen

Det nye hotellet vil få 130 rom, og blir dermed det største i Vesterålen og et av de største hotellene i regionen. Det vil få en unik plassering på kaikanten midt i sentrum med panoramautsikt over fjorden og de flotte fjellene i Vesterålen. Kulturfabrikken på Sortland er nærmeste nabo, hvor man finner både kino, bibliotek, kulturhus og café.

Scandics nye hotell på Sortland skal etter planen stå ferdig i 2021 (illustrasjon/bildekilde: scandic hotels)

Hotellet vil bli moderne innredet med en flott uteservering og en stor restaurant. Hotellets første etasje, som vil inneholde resepsjon, lobby og restaurant, vil få en monumental glassfasade med en fantastisk utsikt over Vesterålen. Også rommene vil by på panoramautsikt med store vinduer fra gulv til tak.

– Både Lofoten og Vesterålen er viktige turistdestinasjoner som har opplevd en formidabel vekst de siste årene. Det nye hotellet vil få en unik beliggenhet i et viktig handelssentrum i Vesterålen, med nærhet til både Lofoten og Andøya. Nå ser vi frem til å styrke vår posisjon ytterligere som hotellkjeden med det største og beste tilbudet til reisende i Nord-Norge, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Vil styrke Vesterålen som reisemål

Hotellet eies av Hotelleiendom Nord AS, som har Holmøy Holding Invest AS og Nordic Investment AS som eiere. Det er Vesterålen Hotelldrift AS som skal drifte hotellet.

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått en avtale med Scandic. Det er viktig for oss å få Scandic med på laget for å styrke Vesterålen som reisemål. Merkevaren og kvaliteten som Scandic representerer tror vi vil bidra til dette. Nå gleder vi oss til å jobbe tett med Scandic for å styrke deres hotelltilbud mot alle gjester som kommer til regionen, sier Alf Hansen, CFO i Nordic Management AS.

Byggingen av Scandic-hotellet på Sortland vil etter planen starte i siste kvartal i 2019 og det skal stå klart i første kvartal i 2021.

Flere nyheter om Scandic Hotels finner du HER

Flere B2B nyheter finner du HER og HER

Kommentarer