Mandag den 6. mai 2019 gjenåpnes Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen. Hotellet satser på å markedsføre skjulte skatter på Helgelandskysten og trekke flere reisende til en region med unike turmuligheter.

Et av rommene på Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen (bildekilde: scandic hotels)

– Det gleder meg stort å fortelle at Scandic Syv Søstre åpner dørene igjen. Med sin fantastiske utsikt over Dønnamannen, De Syv Søstre og fjorden har hotellet en unik beliggenhet på Helgelandskysten. Vi ser et stort potensial i å trekke flere reisende hit, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.

Pusser opp for å styrke Sandnessjøen som destinasjon

Den nye delen av Scandic Syv Søstre er moderne med flotte rom og suiter. Den eldre delen av hotellet skal gårdeier pusse opp for 10-15 millioner kroner.

Oppussingen vil skje stegvis etter åpning. Det er særlig konferansefasilitetene som skal forbedres og moderniseres slik at disse får samme gode standard og kvalitet som hotellet for øvrig.

– Vi ønsker å styrke Sandnessjøen som destinasjon. Samarbeidet med kommunens Kulturbad, i direkte tilknytning til hotellet, blir avgjørende. Med flere store kinosaler, bade- og svømmeanlegg, bibliotek og kunstutstillinger, løfter det Scandic Syv Søstre til mye mer enn bare et hotell, det blir en destinasjon som kan huse opp mot 600 personer, sier Steen-Mevold.

Scandic vil itett samarbeid med lokalt næringsliv vi bygge byen, plassert midt mellom Bodø og Brønnøysund, som en attraktiv destinasjon for både ferie- og fritidsreisene og kurs- og konferansegjester, hele året.

Ansetter lokalt 

Scandic Syv Søstre har lagt vekt på lokale søkere i ansettelsesprosessen.

– Vi har ansatt dyktige medarbeidere med et brennende engasjement for hotellet, Sandnessjøen og regionen generelt. Nå jobber vi på spreng med å få på plass en lokal ledergruppe. Vi gleder oss til åpning med denne fantastiske gjengen, sier Christian Fr. Sandberg, som leder etableringen fra gårdeiers side.

Utsikt fra et av rommene (bildekilde: scandic hotels)

Satser regionalt 

Scandic og gårdeier vil samarbeide tett med andre reiselivsaktører for å trekke flere reisende til Helgelandskysten.

– Vi har et godt samarbeid med Scandic, både i Sandnessjøen og på hoteller i andre deler av landet. Med sine magiske turmuligheter fra fjord til fjell, sommer som vinter, er Helgelandskysten en perle hvor opplevelsene står i kø. Kajakkpadling, De syv søstre, jakt og fiske og tur med Hurtigruten er bare noe av det regionen har å by på. Vi gleder oss til å sammen satse i denne regionen, sier Sandberg.

Hotelleiendommen og driftsselskapet eies av H-2 Eiendom AS (90%) og CF Eiendom (10%). Edgar Haugens Ragde Eiendom AS og Ola EmilHeggsets Breidablikk Eiendom AS eier H-2 Eiendom AS, mens Christian Sandberg eier CF Eiendom.

Flere saker om Scandic Hotels finner du HER

Mandag den 6. mai gjenåpnes Scandic Syv Søstre i Sandnessjøen (bildekilde: scandic hotels)

Kommentarer