“Nye” Scandic Victoria Lillehammer ble gjenåpnet denne uken. Ambisjonen er å bli Lillehammers foretrukne sentrumshotell. Med beliggenhet midt i byens gågate, topp moderne standard og et skreddersydd mat- og serveringstilbud, ligger alt til rette for at hotellet skal bli en favoritt blant lokale, turister og forretningsreisende.

Scandic Victoria Lillehammer - hotell - nyoppusset - 2020
Hotellet vil få 161 rom og 430 sengeplasser når oppussingen og utbyggingen er ferdig (Bilde: Scandic Hotels)

Scandic Victoria Lillehammer har historie tilbake til 1872. I september 2019 startet renoveringen av den vakre trebygningen midt i Lillehammer sentrum. En betydelig investering er lagt ned i oppussingen av hotellet som nå fremstår i splitter ny drakt.

Alle værelser og fellesområder er totalrenovert, alle bad er nye og alt av inventar er skiftet ut. I tillegg har hotellet fått en ny restaurant og peisestue, og blir nå utvidet med en ny fløy. Når alt står ferdig, vil hotellet ha 161 rom og 430 sengeplasser.

Scandic Victoria Lillehammer - hotell - nyoppusset - 2020
Den nye fløyen skal stå ferdig i 2020 (Bilde: Scandic Hotels)

– Det er med glede vi nå kan fortelle at Scandic Victoria Lillehammer åpner igjen etter måneder med renovering. Vi er stolte over resultatet og fortsetter utbyggingen av ny fløy i 2020. Det nyrenoverte hotellet vil være et spennende og nytt tilskudd i Lillehammers allerede rike utvalg av kulturopplevelser, og vil bidra til å styrke sentrumslivet i byen fremover, sier Asle Prestegard, fungerende administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.

Scandic Victoria Lillehammer - hotell - nyoppusset - 2020
Snorklipp av Frode Åkerland, prosjektleder for renovering på Scandic Victoria Lillehammer (t.v.) og Erik Fostervoll, hotelldirektør på Scandic Victoria Lillehammer (t.h.) (Bilde: Scandic Hotels)

Krystallklar ambisjon

Hotelldirektør på Scandic Victoria Lillehammer, Erik Fostervoll, mener at hotellet nå har alle forutsetninger for å ta posisjonen som det foretrukne sentrumshotellet i Lillehammer. Han ser også frem til enda tettere samarbeid med reiselivet, næringslivet og idretten i regionen fremover.

– Scandic har de siste årene hatt en sterk posisjon i Lillehammer-regionen og vært en stor bidragsyter innenfor det lokale reiselivet. Lillehammer har mye å by på av arrangementer og aktiviteter, og markerer seg både nasjonalt og internasjonalt innen idrett og kultur. Hotellet vårt har en unik beliggenhet i sentrum av opplevelsene. Jeg ser frem til å jobbe enda tettere mot de ulike arrangementene, men også arbeide aktivt for at flere arrangementer finner veien til Lillehammer og Scandic, sier Erik Fostervoll.

Scandic Victoria Lillehammer - hotell - nyoppusset - 2020
Dima Ivanova, servitør på Scandic Victoria Lillehammer (Bilde: Scandic Hotels)

Nytt mat- og serveringstilbud

Den ærverdige Victoriastuen var lenge en av de mest anerkjente og populære restaurantene i byen for lokale og tilreisende. Scandic har sett tilbake på storhetstidenfra 90-tallet og gjenåpner restauranten under navnet «Victoria». Også kjøkkenet har fått en oppdatering, og vil fremover tilby moderne, nordisk mat med lokal forankring.

– Tilfredshet blant både gjester og ansatte er en prioritet når vi nå gjenåpner Scandic Victoria Lillehammer. Derfor jobber vi med å utvikle et bredt mattilbud slik at gjestene får det de vil ha. Det gjelder også restauranten hvor vi skal servere mat og drikke av god kvalitet til overkommelige priser. Vi skal blant annet tilby veganske alternativer. Det skal være mat for alle – det er viktig. Samtidig vil vi vektlegge å være et godt vertskap og gi personlig service, avslutter Fostervoll. 

Flere saker om Scandic Hotels finner du HER

Scandic Victoria Lillehammer - hotell - nyoppusset - 2020
Et av de nyoppussede rommene (Bilde: Scandic Hotels)

Kommentarer