Splitternye Scandinavian Mountains Airport ble onsdag godkjent for trafikk av den svenske Transportstyrelsen. Flyplassen ligger på svensk side av grensen mellom Trysil i Norge og Sälen i Sverige.

Den svenske Transportstyrelsen har etter flere månedes arbeide godkjent Scandinavian Mountains for flytrafikk. Godkjennelsen kom får dager før flyplassen  åpnes søndag den 22. desember.

– Vi har arbetat intensivt med den här frågan under de senaste månaderna och vi har haft en bra dialog och samverkan med involverade aktörer som i sin tur arbetat lika intensivt för att ge oss underlag i sin säkerhetsbevisning, sier Andreas Holmgren, som er enhetsjef i den svenske Transportstyrelsen.

Les også: SAS starter direkteruter til Scandinavian Mountains Airport (august 2019) – BRA har lansert de første flyrutene til Scandinavian Mountains Airport (mai 2019)

Scandinavian Mountains Airport blir den fjerde svenske flyplassen etter Örnsköldsvik, Sundsvall og Linköping som får fjernstyrt flytrafikkledelse. Til forskjell for de tre andre er den ikke utstyrt med et tradisjonelt flyveledertårn. Flytrafikken vil bli ledet fra kontrollsenteret Remote Tower Center i Sundsvall.

– Vi har genomfört en omfattande säkerhetsgranskning där vi kan konstatera att såväl teknisk utrustning, personal och utbildning samt procedurer och metodik uppfyller gällande krav”.

Foruten driftstilatelsen for systemet med flytrafikkledelse har Scandinavian Mountains airport fått tildelt luftrom og en leverandør av flytrafikktjenesten – SDATA, er utnevnt. Det er også utstedt et flyplasssertifikat som omfatter utformingen av flyplassen og dens drifts- og sikkerhetsledelsessystem, samt et sikkerhetsystem med hensyn til luftfartskyddet.

Les flere saker om Scandinavian Mountains Airport HER

Scandinavian Mountains Airport vil gi 200 millioner mennesker en reisetid til Trysil/Sälen på opptil fire timer. Slik så flyplassområdet ut før snøen la seg høsten 2018. (Foto: Martin Forrs/Scandinavian Mountains Airport)

Kommentarer