Oslo får nye direkteruter til Faro og Antalya, mens Bergen og Stavanger får hver sin nye direkterute til Alanya. SAS presenterte mandag seks nye destinasjoner og 17 nye ruter fra Skandinavia sommeren 2019.

Marseilles, Firenze, Catania og Cornwall er noen av de nye destinasjonene man kan nå fra flere steder i Norge via København og Stockholm.

– Vi er glade for å kunne tilby et nytt sommerprogram for neste år, med flere nye ruter og en økning i antall flygninger til fritidsdestinasjoner. Reisende med SAS kan nyte godt av gode produkter både på bakken og i luften, inklusive høyhastighets WiFi som er godt mottatt hos våre kunder, sier Torbjørn Wist, som er Norgessjef og finansdirektør i SAS.

I Norge øker SAS kapasiteten i sommerhalvåret med fire prosent i forhold til forgående år, parallelt med at selskapet fortsetter å redusere skadelige utslipp gjennom flere miljøfremmende tiltak og løpende innfasing av nye fly av typen Airbus 320 neo.

– SAS fortsetter å både utvide og forbedre rutetilbudet i sommerhalvåret, og vi evner å tilpasse produksjonen i samsvar med etterspørselen i markedet, sier Torbjørn Wist.

– Økningen på fire prosent for Norges del er en disiplinert utvidelse i en tid vi har høyt fokus på en bærekraftig reise. Vi vil at flere skal reise med oss og oppdage verden, men med et stadig mindre klimaavtrykk, sier Torbjørn Wist.

SAS utvider ruteprogrammet med totalt 17 nye ruter fra Skandinavia til sommeren. Oslo får nye direkteruter til Faro i Portugal og Antalya i Tyrkia, mens reisende i Bergen og Stavanger kan fly direkte til Alanya i Tyrkia.

Øvrige destinasjoner som er nye sommerprogrammet fra Skandinavia er Catania på Sicilia og Firenze i Italia, og Marseilles i Frankrike, Cornwall Newquay i England, og Szczecin i Polen.

700.000 flere flyseter i sommerprogrammet 2019

Etterspørselen etter sommerreiser til Italia vokser, og SAS øker tilbudet fra Skandinavia til den Apenninske halvøy og Sicilia, samtidig som at antallet flyseter til de italienske destinasjonene øker med 90.000 i forhold til foregående sommer.

SAS satser også på Frankrike, og Marseille er en etterlengtet nyhet som kommer neste sommer. SAS flyr direkte til havnebyen i Sør-Frankrike fem dager i uken fra Stockholm og København, med gode forbindelser fra Norge.

Polen fortsetter også å lokke skandinaver, og SAS åpner nå en helt ny rute til Szczecin fra København. SAS vil nå tilby totalt seks destinasjoner i Polen.

Som et alternativ til storbyene på de britiske øyene begynner SAS nå også å fly til Cornwall, Newquay i sommermånedene.

Billettsalget til destinasjoner i sommerprogrammet 2019 starter tirsdag 9. oktober.

Flere nyheter om SAS finner du HER -og om sommeren 2019 HER

Kommentarer