Dubai kommer med mange nyheter for familier denne høsten og vinteren. Legoland, spøkelsesjegere, superhelter, ny dyrepark, smurfer, fornøyelsesparker og mange badeland er noen av oppskriftene på uforglemmelige opplevelser for barn i alle aldre.

Få andre steder tilbyr like mange nyheter og spennende kontraster for solhungrige nordmenn denne høsten og vinteren. Dubai som feriedestinasjon og flyselskapet Emirates ønsker å vise norske barnefamilier at det er kun en seks timers flyreise til de fleste og beste mulighetene for de som ønsker å kombinere solferie med minneverdige opplevelser.

Terje Grue (EK)

Terje Grue (EK)

– Ikke mange vet at man kan få en flott ferie i Dubai for det man ellers betaler for å komme til mer tradisjonelle reisemål om vinteren. Dubai har et rikt tilbud for hele familien, og barna har mest å glede seg til denne vinteren, sier Norgessjef i Emirates, Terje Grue.

Selskapet har direkte flyvninger til Dubai, og ønsker å poengtere at ferieopplevelsen skal og bør starte i det gjestene går om bord på flyet.

– Vår økonomiklasse er kjent for å imponere de reisende, og det er spesielt alt som er inkludert i prisen som gir de fleste en positiv overraskelse. Barna kan gratis forhåndsbestille spesielt utviklede barnemenyer, får tilgang til verdens beste underholdningssystem på reisen, de voksne får god mat og drikke inkludert øl, vin og brennevin, bra med plass og hyggelige opplevelser i våre moderne Boeing 777, sier Grue.

Emirates ble tidligere i år kåret til verdens beste flyselskap i en uavhengig kåring. Grue ønsker å vise at Dubai er et like prisgunstig alternativ som mer tradisjonelle reisemål for de som ønsker sol og sommer i kalde og mørke tider her hjemme. Han nevner en rekke nyheter og opplevelser som burde passe behovene til de fleste familier:

  • I Legoland Dubai og Legoland Water Park kan gjestene kan glede seg til en lang rekke attraksjoner og utstillinger bygget med 60 millioner Legobrikker.
  • I samme område finner man Motiongate Dubai. Dette er en temapark med noen av barnas mest populære helter fra Hotell Transylvania, Det regner kjøttboller, Smurfene, Ghostbusters, Madagaskar, Shrek, Kung Fu Panda, Hunger Games, m.fl.
  • Bollywood Parks Dubai er verdens første park viet den indiske filmsjangeren.
  • IMG World of Adventures er for de som elsker Marvels superhelter som Supermann, Thor, Avengers og Hulken. I tillegg kan man oppleve alle sine favoritter fra Cartoon Network som Ben10, The Powerpuffs Girls og LazyTown, og  dinosaurer i Lost Valley -  Dinosaur Adventures.
  • Det nye operahuset ble åpnet 31. august med Placido Domingo på scenen. Operaen skal holde verdensklasse og ha flere hundre konserter og show hvert år.
  • Dubai Mall, verdens største kjøpesenter med over 2.400 butikker og verdens største innendørs akvarium har noe for alle. Kjøpesenteret har også en egen Sega Republic, med en masse aktiviter.  Utenfor kjøpesenteret finnes det et godt utvalg restauranter med god utsikt over Dubai Fountain Show hver halvtime.
  • Glem ikke at Dubai er stedet for det storslagne og overdådige. Blant ti ting man må se er verdens høyeste bygning (Burj Khalifa), kunstige øyer (Palm Jumeirah), syvstjerners hotellet (Burj al Arab), Kite beach med all verdens vannsporter, og ikke minst utflukter i ørkenen.

Nye attraksjoner som kommer i Dubai

  • Den nye dyrehagen i Dubai, Dubai Safari Park er i rute til å åpne i vinter etter over ti års planlegging. Den vil ha mer enn 10 500 dyr fra hele verden, deriblant 350 sjeldne og truede arter. Målet er at dyrehagen skal bli en av verdens fem beste innen fem år.
  • Under bygging er også Ain Dubai: Verdens største observasjonshjul vil rage 210 meter over bakken på nyetablerte Bluewaters Island nær Jumeirah Beach Residence. Utsikten over Burj Al Arab, Palm Jumeirah og Burj Khalifa vil ta pusten fra deg.

– Det er mange bra hoteller og familieanlegg med flotte bassenger og gode muligheter til badeferie. Min beste anbefaling er å være tidlig ute med reservasjonen, og orientere seg før man bestiller. Det kan være litt avstander, og det kan være klokt å bo i nærheten av de opplevelsene som står øverst på ønskelisten, sier Grue.

Les mer på hjemmesidene til Dubais turistkontor HER  eller på Emirates sine nettsider HER  

Les tidligere artikler om Dubai HER  – og om Emirates HER 

Kommentarer