Serbia utpekes til en av de mest spennende destinasjonene i 2019 av både magasinet Forbes og leserne til nettsiden Travel Lemming.

Novy Sad blir Europeisk kulturhovedstad i 2021. Byen som ligger 70 kilometer nord for Beograd, har omtrent like mange innbyggere som Bergen. Her utsikt over Novy Sad fra Petrovaradin-festningen på den andre siden av Donau (foto: ©otoerres)

Det amerikanske magasinet Forbes rangerte Serbia blant de 18 gunstigste destinasjoner i verden rent prismessig – og blant de som bør besøkes dette året.

Magasinet omtaler landet som “en av de best bevarte hemmelighetene” i Europa og et “sted med smittende energi”.

Les mer om kåringen på Forbes egne nettsider HER

Byggingen av Saint Sava-katedralen i Beograd startet i 1933, ble stoppet under Tito og kommunistene og ble gjenopptatt for vel 30 år siden. Fremdeles er det uklart når den blir ferdig (©otoerres)

Leserne av nettsiden Travel Lemming kåret Serbia til den beste destinasjonen å besøke i 2019.

En jury bestående av 12 topp internasjonale turismebloggere tildelte utmerkelsen “Emerging Destination Awards” til Serbia med denne begrunnelsen:

“Uansett hva du gjør, så bør du besøke Serbia slik at dette reisemålet kommer ut av sitt skjulested”.

Les mer om kåringen HER

Hotel Vojvodina ble åpnet i 1864 og har siden vært et kulturelt sentrum i Novi Sad. Her bodde blant annet Albert Einstein når han besøkte “svigerfamilien” i byen (han var gift med en kvinne fra Novy Sad) (foto: ©otoerres)

Flere saker om Serbia finner du HER

Fra restaurant Tri Sesira (tre hatter) i Beograds latinerkvarter (©otoerres)

Kommentarer