Det popper stadig opp nye spennende hotell og bra spisesteder i Sverige. Nytt i sommer er blant annet et innovativt tivoli-hotell i Göteborg, en hipp sykkelkafé og et strandhotell og restaurant med karibisk vibe langs Sveriges Riviera. Ta turen over grensa for å oppleve noen av nabolandets sommernyheter.

Dömle Herrgård, Värmland (Foto: Dömle Herrgård)

Her er et flott utvalg av nabolandets nyeste tilskudd når det kommer til mat og overnatting:

Nye hoteller

Tivoli-hotell i Göteborg

Bli med på tivoli-overnatting på Best Western Hotell i Åby. Hotellet er et firestjerners hotell med 223 rom og ligger like utenfor Göteborg i Mölndal.

Tivolihotell i pastell (Foto: Åby Hotell)

Her settes helhetsopplevelsen i fokus og designet og interiøret er inspirert av et tivoli. Hotellet har et fargerikt uttrykk og en overnatting her er en annerledes og morsom hotellopplevelse.

Isbolaget Hotell

I Göteborgs sørlige skjærgård, på Donsö, bygger Isbolaget sitt nye hotell —Hotell Isbolaget. Dette blir øyas første hotell og det kommer til å være utrustet med ni dobbeltrom og en suite, alle rom med havutsikt.

Isbolaget Hotell, Donsö (Foto Andreas Silverblad)

Hotellet skal stå klart 1. juli og det er enkelt å komme seg til øya med båten som går fra Stenpiren i Göteborg. Isbolaget var tidligere et sted hvor man oppbevarte is til fisken på fiskebåtene, og nå er det gamle huset omgjort til et nytt hotell med rustikt og stilig interiør.

Nye hytter på Nimbus Öckerö

I mars stod åtte nye hytter ferdig på Nimbus Öckerö, rett utenfor Göteborg. Hyttene har fire sengeplasser, et lite kjøkken og uteplass med havutsikt. Nimbus Öckerö er også et utmerket utgangspunkt for å øyhoppe i skjærgården med for eksempel sykkel.

Nye glasshus på 72 Hour Cabin

I fjor lanserte Sverige et konsept kalt 72 hour cabin, som innebærer overnatting og naturopplevelser i glasshus plassert ut i naturen i Västsverige.

Med utsikt over innsjøen Ivåg i Dalsland (Foto: Jonas Ingman)

I år fortsetter suksessen med enda en nytt glasshus. Huset ligger vakkert til på en odde, rett ved innsjøen Iväg. I tillegg til dette huset finnes det også et til i Dalsland, to ved Baldersnäs Herregård og fem originale glasshus på Henriksholm.

First Hotel Visby

I slutten av juni åpner et nytt hotell i verdensarvbyen Visby på Gotland. Hotellets beliggenhet finner du rett overfor Visby havn, kun et par minutters gange fra Visby sentrum. 

First Hotel Visby åpnes i juni 2019 (bildekilde: FH)

First hotel Visby har 90 rom hvor mange av de er utstyrt med egen balkong. I tillegg til vakker utsikt over havet og solnedgangene tilbyr hotellet også et eget basseng, jacuzzi, badstue og utendørsbar.

Les også: First Hotels viser vei i Visby (juni 2018)

Nye strandnære studiohytter

Populære Tofta Strand Camping på Gotland får ny giv. Denne sommeren vil 16 nye og eksklusive studio være tilgjengelig for utleie i ferien. Disse ligger helt nede ved stranden, med det sjarmerende stedet Surflogiet som nærmeste nabo.

Tofta Strand, Gotland (Foto:Turistbyrån Gotland)

På Tofta strand finnes flere restauranter, after beach og mye moro. Studioene er 38 kvm store, med to soverom, en åpen planløsning med kjøkken og hverdagsrom og veranda.

Ny spa og relax-avdeling på Dömle Herregård

Den ærverdige herregården åpner portene til en ny spa og relax-avdeling, som har fått navnet Spagården. Her tilbys avkobling i deilige omgivelser.

Utebad på Dömle Herrgård, Värmland (Foto: Dömle Herrgård)

Det finnes flere spabasseng både ute og inne, badstuer og loungeområder. Unn deg et eksklusivt spabesøk i kombinasjon med god mat og drikke i herskapelige omgivelser.

Restauranter:

Jinx Dynasty

Den populære foodtrucken Jinx, som står på Magasingatan i Göteborg, har åpnet en restaurant i Victoriagården. Nå kan enda flere sultne gjester nyte de asiatisk-inspirerte bunsene både innen- og utendørs. .

Faye Emmy

Slå deg ned i et herlig miljø preget av messingdetaljer og en varm atmosfære. Naturvin og et generøst utvalg av pinchos, ost og kjøtt vil sørge for en komplett smaksopplevelse.

Faye Emmy, Gøteborg (Foto: Faye Emmy)

 Stedet Faye Emmy var nyåpnet i mai og et spennende tilskudd til Göteborgs mange barer og restauranter.

Carbon

Restauranten har fått navnet sitt etter stedets kullovn og her tilbys det fine dining i stilrene lokaler i Göteborg.

Fra restaurant Carbon i Gøteborg (Foto: Carbon)

Det er den kjente kokken Jean Henkel, som også driver restauranten Brasa i samme området, som står bak Carbon.

Noot Nordik

På Östra Larmgatan i Göteborg er det nyeste tilskuddet restauranten Noot Nordik Kitchen.

Noot Nordik Kitchen (Foto: Foto Jessica Birch-Jensen)

Som navnet tilsier vil det bli servert retter med nordisk preg. Menyen er komponert ut fra sesongens råvarer og her serveres mat med omtanke for de gode smaker.

Le Comptoir

En liten bit av fransk gourmet har flyttet inn på Avenyn i Göteborg. I Le Comtoirs kombinerte butikk og bistro finner du alt fra oster, vin og charkuterier til ferske bakevarer og leskende lemonader.

Le Comptoir (Foto Isak Jaldenius LIVE Reklambyrå)

The Edible Country

I 2019 forvandles Sverige til verdens største DIY-gourmetrestaurant og i sommer står det en rekke nye bord klare til å ta imot naturglade og sultne gjester. The Edible Country er et konsept som tar sikte på å få folk til å benytte seg av Sveriges naturlige spiskammers, ved å spise og lage mat ute, med menyer utarbeidet av svenske Michelin-kokker.

The Edible Country, Halland. (Foto: Simon Lautrup og Jonathan Strömberg)

De nye bordene er å finne i HallandVästsverigeGöta KanalVärmlandJämtland HärjedalenDalarna og Småland. Alle bordene kan bookes fra mai til september. Reservering av plass rundt bordene er gratis og kan enkelt gjøres på bookatable.com eller hjemmesiden til The Edible Country.

Sykkel og fika på Feldts Socker och Cykel

Midt i Halmstad sentrum ligger Feldts Socker och Cykel, en ny perle på sykkelruten langs Kattegattleden. Stedet er en herlig miks av sykkel, kafe og butikk. Her kan du fika, altså spise bakverk og drikke kaffe, samtidig som du kan mekke, handle sykkelklær eller møte andre sykkelentusiaster.

Feldts Socker och Cykel i Halmstad (Foto: FeldtsSockerCykel)

Asian Bank Office

Det gamle bankkontoret i Storgatan i Halmstad har blitt forvandlet til en moderne og stilfull Asia fusion-restaurant. På Asian Bank Office kan du nyte lokale råvarer fra det svenske kjøkkenet, mikset med de beste av de asiatiske smakene.

Skrea Matbruk

Driverne bak den kjente restauranten Prostens Pizza, med matprofilen Lisa Lemke i spissen, utvider i sommer med en ny avdeling kalt Skrea Matbruk, som skal bli en levende møteplass med mat i fokus. Det vil bli en restaurant som holder åpent hele året, hvor hjemmelaget pasta laget på vårhvete fra Halland og lokale råvarer vil stå på menyen. Det blir også en døgnet-rundt åpent matbutikk og en plass for bryllup, konferanser og arrangementer.

Flip Flop Beach Bar & Rooms

På Olofsbo strand ligger det et hus som har fått nytt liv. På Flip Flop Beach Bar og Rooms finnes en restaurant og overnattingsmuligheter i fargerike omgivelser, og med utsikt til havet og klippene. Ta en morgendupp, en tur i beach baren eller nyt en matbit med karibisk twist. 

Flip Flop Beach Bar (Foto: Marie Hidvi)

Kommentarer