Setesdal har hatt en formidabel vekst i kommersielle gjestedøgn på hele 31,7 prosent i juli-august 2016. Dette er den regionen etter Risør som har hatt størst vekst i Agder.

Lasse Eidskrem (bilde: hovden.com)

Lasse Eidskrem (bilde: hovden.com)

Flere turister fra Norge (33,4%), Tyskland (51,2%) og Nederland (32,2%) får hovedæren for økningen, men det kommer også flere  turister fra Frankrike, Belgia og Sveits. Dette viser at flere internasjonale turister har fått øynene opp for Setesdal og vurderer det som et attraktivt reisemål.

– Det er veldig morsomt for oss å se disse tallene. Det betyr at arbeidet og utviklingen som har skjedd og skjer i Setesdal har fungert. Det motiverer oss til å fortsette arbeidet”, uttaler Lasse Eidskrem som er destinasjonssjef i Visit Setesdal.

Det er vekst i alle overnattingsformene, men hytte, bobil og telt/camping står for den største økningen. Dette er også noe som vises i den Nasjonale statistikken. 

(kilde: Statistikknett Reiseliv)  Dobbeltklikk for å se oversikten i full størrelse

(kilde: Statistikknett Reiseliv) Dobbeltklikk for å se oversikten i full størrelse

Veksten i overnatting har også skapt vekst for attraksjoner og aktiviteter i Setesdal. Flere bedrifter melder om gode tall og en stor økning i antall kunder.

Kommentarer