Nå pakker Trysil inn årets snø for å sikre tidlig start på langrennssesongen. Allerede 27. oktober er de igjen klare for å åpne 6,5 kilometer med langrennsspor. Et tilbud som har hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de tre siste årene.

Nå er 34 000 kubikkmeter med snø lagret under 4000 kubikkmeter med flis. Snøen skal lagres gjennom sommer og bli perfekte langrennsspor fra 27. oktober igjen. (Foto: Jonas Sjögren/Trysil)

34 000 kubikkmeter snø er produsert på langrennsarenaen gjennom vinteren. Nå dekkes denne snøen med et tykt lag flis for å kunne pakkes opp igjen 27. oktober, så snart sykkelsesongen er ferdig i Trysil.

– Vi fortsetter satsingen vår på de som ønsker å starte langrennstreningen i oktober. I perioden 27. oktober til 15. desember opparbeider vi 6,5 km med løyper på langrennsarenaen vår. Et tilbud som har blitt svært populært. I perioden med «tidligsnø» har vi hatt en vekst i antall treningsdager på 34 prosent de siste tre årene, forteller Ola Gerhard Sørhuus, ansvarlig for tidligsnø hos Trysilfjell Utmarkslag.

I Trysil finner du over 100 kilometer med nypreparerte langrennsløyper i og rundt Trysilfjellet. Foto: Hans Martin Nysæter/Destinasjon Trysil)

Flere nyheter

Trysil har jobbet målrettet de siste årene for å bli en enda mer attraktiv destinasjon for treningsgrupper. Nå ser en at investeringer i eget snøproduksjonsutstyr ved langrennsarenaen, snølagring, nye traseer og tidlig oppstart gir resultater i økt antall treningsgjester. Gjestene kommer tilbake år etter år og mange booket årets opphold allerede ved fjorårets treningssamling.

– I år forlenger vi noen av løypene våre slik at gjestene får enda flere kilometer å trene på. Vi kommer også til å videreutvikle, i samarbeid med Norges Skiforbund, et teknikkområde som er spesielt populært for barn. Vi kaller det en XC-park, inspirert av sykkelparkene våre, forteller Sørhuus.

I Trysil starter langrennssesongen 27. oktober, på lagret snø. (Foto: Hans Martin Nysæter/Trysil)

Fra sesong til sesong

Trysil får mange lovord fra treningsgrupper som legger treningssamlingene sine der. Det går både på kvaliteten på løypene, variasjonen i terrenget og bomuligheter rett ved langrennsarenaen.

– Det er gledelig at vi klarer å fylle Trysil med landslag og treningsgrupper i en periode hvor det tradisjonelt sett har vært veldig lite gjester hos oss, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – I slutten av april avslutter vi en fantastisk vintersesong, og så gjør oss klare til å starte sykkelsesongen i slutten av mai. Når sykkelen pakkes bort i midten av oktober, graver vi fram snøen igjen for å lage 6,5 kilometer langrennsspor. Det er ingen tvil om at vi har klart å skape en helårsdestinasjon, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

Les også: Trysil er verdens fremste skibygd  (november 2017) - 29. oktober åpner langrennssporene i >Trysil! (mars 2016)

Flere saker om Trysil finner du HER 

Kommentarer