Mandag den 17. September besøker Silje Merethe Henriksen fra Comfort Hotel Square, bekyttelsessenter i Kambodsja som arbeider for å redde barn fra menneskehandel. Feltbesøket er en del av Nordic Choice Hotels samarbeid med UNICEF og prosjektet Sweet Dreams, som hjelper barn som er i risikosonen, eller som allerede har vært utsatt for menneskehandel. I Kambodsja skal Silje Merethe Henriksen lære mer om prosjektet og få økt kunnskap om trafficking og om hvordan næringslivet kan bidra til å gjøre en forskjell.

Siden 2008 har Nordic Choice hotels samarbeidet med UNICEF for å forbedre hverdagen til barn som er utsatt for menneskehandel. Som en del av samarbeidet gjennomføres det årlig en feltreise, der en utvalgt gruppe ansatte for muligheten til å besøke prosjektet og øke kunnskapen om dette viktige temaet.

– Mange av våre ansatte har vist enormt engasjement mot menneskehandel, men noen har utmerket seg. Silje Merethe Henriksen er en av dem. Siljes engasjement er helt utrolig, hennes arbeid for denne saken har resultert i at vi har bidratt med mer penger til UNICEF og deres arbeid for utsatte barn. Med årets feltbesøk, vil vi både øke engasjementet blant ansatte og gjester og vise at Silje sin innsats er med på å gjøre en forskjell for andre, sier Hedda Skaug, som er ansvarlig for prosjektet og leder for delegasjonen.

Under feltuken skal deltakerne besøke flere UNICEF sentre som er finansiert av Nordic Choice Hotels. På disse sentrene får barn som er i risikosonen, eller barn som har vært utsatt for menneskehandel, en trygg natts søvn, utdanning og bistand til å forsørge seg. Deltakere skal også snakke med med representanter for ulike lokale myndigheter samt fra personell fra UNICEF som til daglig jobber med å få slutt på systematisk utnytting av barn.

Silje Merethe Henriksen har store forventninger til denne feltreisen.

– Nå som reisen nærmer seg med stormskritt kjennes kroppen som en emosjonell berg- og dalbane. Jeg tror at denne turen vil være enormt lærerik, inspirerende, følelsesmessig rystende og kanskje til og med livsendrende. Jeg tror at jeg kommer til å oppleve mennesker som er fulle av håp og drømmer om en bedre fremtid. Jeg ser frem til alt disse menneskene kan lære meg om livet, medmenneskelighet, handlekraftighet og bærekraftige løsninger for et mer robust samfunn. Mest av alt ser frem til å lære om hvordan vi sammen kan gjøre så utrolig mye mer og til de ekte møtene mellom mennesker, sier Silje Merethe Henriksen fra Comfort Hotel Square i Stavanger.

Les mer om Noridc Choice Hotels samarbeid med UNICEF  HER

Kommentarer