Lokale råvarer og unike smaksopplevelser av høy kvalitet er stikkord når Singapore Airlines, et av verdens mest prisvinnende flyselskap, velger samarbeidspartnere. Denne gangen har valget falt på osten Comandante fra det lille gårds-meieriet Sønderhaven. Et meieri som tidligere har levert smør til Michelin-restauranten Noma i København.

Sønderhaven Gårdmejeri har både kyr og meieri på samme sted. Det betyr kortreist og sporbar produksjon av ost og smør. (pressebilde: singapore airlines/sønderhaven)

Med respekt for naturen

Sønderhaven Gårdmejeri har som visjon å produsere autentiske matvarer med ærlighet, respekt og ærbødighet ovenfor naturen. De er også det eneste meieriet i Danmark som har både meieri og melkekyr på samme sted. 

– Hos oss er kyrne på den ene siden av gårdsplassen og meieriet på den andre. Vi har 100 prosent sporbarhet fra forets opprinnelse til ferdig ost og smør, forklarer Preben Ørum fra Sønderhaven. 

Gårdsmeieriet ligger ved Brønderslev, vel 30 kilometer nord for Aalborg i Jylland – på veien til Hjørring og Hirtshals.

Les mer på Sønderhaven Gårdmejeri sine nettsider HER

Singapore Airlines - Boeing 777 - Take off
Singapore Airlines inngår samarbeid med Michelin-meieri. Så nå blir det lekker ost i høyden for selskapets business class passasjerer på Københavnruten (pressebilde: singapore airlines)

– Smaken og sporbarheten var avgjørende for valget av Sønderhaven. Samarbeidet er en del av vår globale strategi “from farm to plane” —   eller “fra bondegård til fly” – hvor målet er å tilby våre passasjerer lokale matopplevelser i verdensklasse, sier Allan Hoffery, som er sales and communications manager hos Singapore Airlines i Norden.    

Les også: Singapore Airlines og nordisk Michelin-restaurant sender smaksløkene til himmels

Osten fra Sønderhaven serveres i Business Class på strekningen København-Singapore. En populær rute blant mange norske forretnings.- og feriereisende.

Flere saker om Singapore Airlines finner du HER

Det er osten Comandante som blir å finne om bord i de høyere luftlag. (pressebilde: singapore airlines/sønderhaven)

Kommentarer